Idol 2023 marknadsföring banner

Per Morbergs utbrott i Nyhetsmorgon: "Kommer aldrig mer hit"

08 okt, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Per Morberg blir märkbart stressad i Nyhetsmorgon och ilsknar till inför programledaren Anders Pihlblad.
Per Morberg är aktuell med en ny kokbok, Morberg lagar vilt, och skulle laga älginnanlår i Nyhetsmorgon, men det var inte maten som tog fokus utan Per Morbergs humör.
Annons

Vi är vana att se Per Morberg, 58, i sitt egna matlagningsprogram Vad blir det för mat i TV4, men när han skulle laga mat i Nyhetsmorgon igår var det en märkbart mer stressad tv-kock i rutan.

Per Morberg, som just nu är aktuell med nya kokboken Morberg lagar vilt, skulle laga elefantöra, eller lövbiff på älginnanlår, men flera gånger under inslaget så framför han till programledaren Anders Pihlblad, 50, hur stressad han är.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har så enormt begränsad tid, jag blir så stressad. Så jag gör det här ganska raskt, säger han i inslaget varpå Anders Pihlblad flikar in:

– Jag håller tyst en stund här då.

– Jag är så ovan att inte ha full tid hela tiden, så försöker jag klämma in allting, det är väldigt orytmiskt det här. Jag är ju så dansant normalt, säger Per Morberg och rör ihop ett potatisstomp.

Men en stund senare får han ett utbrott på Nyhetsmorgons spis.

Recept.se Nyhetsbrev

– Sen ska jag bara tala om att ni ska skaffa en gasspis här. Det står ju människor och lagar mat här dygnet runt i den här kanalen, helvete skaffa en riktig spis! Det går ju inte att laga mat på den här! Vi spyr ju! Då är jag ändå ödmjuk när jag presenterar den idén, som du hör, utbrister han varpå det fnissas i studion.

Annons

I slutet av sändningen ska Per Morberg bjuda sin vän, skådespelaren Claes Månsson, 68, på mat. Claes har också varit gäst i studion för att prata om sin scenhöst. För Claes förklarar Per hur stressad han är:

– Det är ett sjå, Claes, min gamla kamrat, att tajma detta så att det blir underhållande. Jag har aldrig varit med om något liknande, jag kommer aldrig mer hit, säger Per Morberg märkbart irriterad.

Tiden rinner till sist ut och Per Morberg avbryts återigen.

– Jaha? Är det klart nu då? säger han medan vinjetten lyder.

På Nyhetsmorgons Facebooksida råder delade meningar från tittarna om hur de upplevde tv-kocken.

“Hoppas att Ni aldrig tar med Per Morberg nått mer i köket… Jäkla gnällspik!” skriver en medan en annan inte håller med.

“Jag tycker han är en frisk fläkt!”

På Per Morbergs Instagram försöker hans fan övertyga honom om att vara med i Nyhetsmorgon igen.

“Klart att du ska vara med fler gånger Per Morberg, du bjuder på dig själv och på god mat. Dessutom så är ju även det en viktig ingrediens när man lagar mat, att tajmingen blir fel.” skriver en av hans följare.

Annons

Se klippet när Per Morberg ilsknar till i Nyhetsmorgon här:

FOTO: TV4

Annons