LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Per Morberg och hustrun Inese separerar sina liv – vägrar dela säng och kylskåp

24 jun, 2024 
Per Morberg och hustrun Inese har varit gifta i 36 år.
Nu avslöjar de knepet som får deras äktenskap att hålla.
Paret har nämligen separata sovrum.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids valBrand logo
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids val

I många år kunde man följa Per Morberg, 64, i det populära programmet Vad blir det för mat?. Han bjöd både tittare och gäster hem till sitt kök där han lagade god mat, med massvis av varierande recept. Men Per var inte den enda i familjen som syntes till i rutan, många gånger kunde man även se hans fru Inese Bergs Morberg, 70, dyka upp i köket.

Per har tidigare berättat att programmet var improviserat och att Inese var den som låg bakom många av de briljanta idéerna.

– Jag hittade på alla recept och alla situationerna. Det finns inte ett ord skrivet i ett enda program. Aldrig och Inese var också mycket bidragande med idéer och sånt där, så vi skapade allting där, har Per berättat i en intervju i podcasten Brottarbröder med Martin Lidberg och Jimmy Lidberg.

Annons

Därför har Per och Inese separata kylskåp och sovrum

Per och Inese har varit gifta i 36 år nu och det är faktiskt inte bara i tv-programmet som Inese kom med briljanta idéer. Nu har hon återigen kommit med en riktigt bra idé som räddat äktenskapet på sätt och vis.

I radiodokumentären Scener ur ett äktenskap berättade Per och Inese om ett beslut i hemmet, som lett till färre bråk – även om de hamnat längre ifrån varandra. De har nämligen börjat ha separata sovrum!

– Vi har inte haft olika sovrum så länge men det är ganska skönt, sa Inese då i P1.

Paret har inte bara separata sovrum, utan även separata kylskåp! Anledningen till detta är för att de bråkade över att Per vill ha sina grönsaker i kylen.

Per Morbergs kritik mot dottern – ville inte att hon skulle bli skådespelare

Per och Inese har fyra gemensamma barn, Liza, Alida, Molly och Astrid. Per har även en bonusdotter, Janina Bergs, som är Ineses dotter från en tidigare relation.

Annons

När Hänt träffade dottern Astrid berättade hon att Per gärna ville att hon skulle bli läkare eller jurist istället.

– Han har sagt att det är en opålitlig bransch, han sa “ge dig inte in i det här, kan du inte bli läkare eller inom finans”. Men nu är han mer på banan. Nu känner jag att han är peppig ändå. Men ja, det är väl för att han vet hur det är liksom. Det är ju en tuff bransch ändå, sa hon till Hänt.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Cecilia Liljeton/TT

Annons