TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Per Holknekt efter den svåra operationen: "Min dotter hjälper mig med allt"

17 dec, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Sjukskriven till mitten av februari. Per Holknekt talar ut i Hänt om åratal av smärta och det tuffa ingreppet.
Annons

I början av december berättade Per Holknekt, 55, att han hade opererat ryggen efter 30 år av kronisk värk.

Man öppnade upp magen framtill och flyttade på hela inkråmet/kalopsen för att blotta ryggraden framifrån. Sen verktygade man isär ryggkotor och stoppade in starka artificiella diskar. Sen in med gulaschen, sy ihop och byta pinne under låååång rehabilitering“, skrev han på Facebook.

Efter fem dagar fick entreprenören lämna sjukhuset och checkade då in på hotell på Östermalm i Stockholm för att rehabilitera sig. Exklusivt för Hänt berättar Per Holknekt nu om den svåra tiden och hoppet om framtiden.

– Jag har haft ryggproblem i hela mitt liv och jag är så trött på att ha ont. Under återstoden av mitt liv vill jag må bra. Hoppas att operationen och rehabiliteringen ger mig ett drägligt liv. Just nu har jag jävligt ont.

Per Hoknekt brottas med smärtor efter det svåra ingreppet.

Till en början trodde han att ryggproblemen berodde på den tidigare karriären som skateboardproffs.

Annons

– Förutsättningarna är nedärvda av min far men skateboarden har nog inte hjälpt. Jag har haft det så här i 30 år och det har kommit i skov.

Efter att ha provat “allt” som kinesologer och gymträning med personlig tränare bestämde sig Odd Molly-grundaren för operation.

– Jag har en otrolig värk i varenda lem och muskel. Jag har lärt mig av livet att ont i köttet är jobbigt, men att det är något man kan hantera. Så länge det inte gör ont någon annanstans.

Per Holknekt är sjukskriven till den 15 februari. Den första månaden tillbringar han på hotell. En skön tillvaro där frukosten är serverad i matsalen och någon annan bäddar hans säng. Han försöker också få till en vardagsrutin med flera dagliga korta promenader runt Humlegården i närheten av hotellet.

Med hjälp av en vän tar han en spruta om dagen i tolv dagar för att förhindra blodpropp efter det omfattande ingreppet. Hjälp får han eftersom han hyser en ofantlig skräck för sprutor. Eller som han själv säger:

– Det är ju bra att en person med min missbrukarkaraktär är rädd för sprutor.

På Facebook frågade Per Holknekt nyligen om hjälp för att ta sin dagliga spruta.
På Facebook frågade Per Holknekt nyligen om hjälp för att ta sin dagliga spruta.

Dessutom är dottern Julia, 20, ett stort stöd:

– Hon är som min personliga assistent just nu. Den bästa tänkbara. Hon hjälper mig med allt. Och så har jag kliniken ett samtal bort.

Per Holknekt och dottern Julia.
Per Holknekt och dottern Julia.

Nu ser Per Holknekt fram emot ett liv utan värk. I mars ska han, om ryggen tillåter, surfa med dottern i Costa Rica. Sen ska han med flipperlandslaget till flipper-VM i USA. Så kommer våren och då ska företagaren sjösätta sin båt.

– Innan dess är det jul och jag har dedikerat den till att bara bli frisk. Jag ska kolla på Kalle Anka ensam. Det är inte synd om mig nånstans. Så här är det: Ska man nå någonstans i livet så måste man nå botten först.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons