Per Gessles stora familjesorg med hustrun Åsa

Per Gessles stora familjesorg med hustrun Åsa

Samma vecka som Marie Fredriksson gick bort dog också Per Gessles svärmor.
Musikerns hustru, Åsa Nordin Gessle, skriver om sorgen efter att ha förlorat både sin mamma och sin vän.
”Mitt hjärta är krossat”, skriver hon.
Vila i frid Marie Fredriksson
Slå på ljud

Det var i början av december 2019 som världen nåddes av det tragiska beskedet att Marie Fredriksson gått bort. Hon blev 61 år gammal.

Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skrev presskontakt och manager Marie Dimberg då.

Per Gessle, Marie Fredriksson

FOTO: Bruno Marzi / MEGA

Marie Fredriksson och Per Gessle, 61, bildade popduon Roxette 1986 och arbetade nära varandra med musiken under många år. Efter Maries död skrev Per på Instagram om sin sorg efter vännen.

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger”, skriver Per Gessle.

Hustruns sorg

Per Gessle och hans fru Åsa Nordin Gessle, 51, har varit ett par i över 30 år. Under alla år tillsammans blev också Åsa nära vän med Marie Fredriksson.

Men det blev ett tufft slut på året för både Per Gessle och Åsa Nordin Gessle. Samma vecka som Marie gick bort dog också Åsas mamma, Per Gessles svärmor.

Per Gessle och Marie Fredriksson

Per Gessle förlorade inte bara Marie Fredriksson förra året. Även hans svärmor somnade in.

Per Gessle och Marie Fredriksson.

På Instagram skrev Åsa Nordin Gessle om sorgen.

Majsan och Majsan, min mamma och min vän. Så lycklig att ha fått dela mitt liv med de här två vackra och mycket starka kvinnorna som jag beundrar, båda fyllda med kärlek och mod”, skrev Åsa på Instagram på engelska.

Hon fortsatte:

De lämnade båda den här välden den här veckan. Mitt hjärta är krossat. Vi kommer att sakna er.

Bilden föreställer Marie Fredriksson som gör V-tecken mot kameran – och Åsas mamma som gör samma gest.

FOTO: Bruno Marzi/MEGA, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN