LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Åsa Gessle lämnad ensam i hemmet – får sköta allt: ”Jobbigt”

11 jul, 2024 
Elvira Reer
Per Gessle har alltid fullt upp – medan Åsa håller ordning hemma. Hon lagar till och med matlådor åt honom, då han inte kan det själv.
– Per lagar inte mat, berättar Åsa för Femina.
Annons
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids valBrand logo
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids val

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Halmstadssjtärnan Per Gessle, 65, är en av Sveriges mest framgångsrika sångare och låtskrivare. Han startade sin karriär under 80-talet som frontmannen för bandet Gyllene Tider och han är fortfarande högaktuell idag.

Per är som sagt ständigt i rörelse, på turné och med andra evenemang runt om i landet. Dessutom är det snart premiär för filmen Sommartider, som handlar om det gamla folkära bandet.

Per och Åsa Gessle firar 40 år tillsammans 2024

Men på privatfronten har han hela tiden haft det stabilt med hustrun Åsa Gessle, 63. Åsa har alltid varit Pers högra hand och fixat resebokningar och hotellvistelser för Roxette, samt sköt om den huvudsakliga driften av Hotel Tylösand, som paret köpte i mitten av 1990-talet.

I en ny intervju berättar Åsa om sina år tillsammans med Per, i oktober firar de nämligen 40 år tillsammans. Hon minns tillbaka till den mest hektiska turnéåren.

– Jag var personlig assistent till Per, såg till att resväskorna blev packade och kom fram till hotellet och att Per var på rätt radiostation vid rätt tid. Att all logistik fungerade för dem, berättar Åsa för Femina.

Annons

Åsa lämnad ensam – får göra allt åt Per Gessle: "Kan inte laga mat"

Men idag är livet aningen lugnare för kärleksparet. De har spenderat mycket tid i sitt sommarhus på västkusten, då sonen flyttat ut. Per jobbar fortfarande ute, medan Åsa är hemma och sköter om allt där.

– Gabriel flyttade för två år sedan, det gör att jag kan vara mer här också. Min man tycker att det är lite tråkigt dock, han är lite sällskapssjuk. Nu är väl Gabriel den av de två som klarar sig bäst ha ha, säger Åsa.

Det verkar dessutom som om Åsa fortfarande tar hand om Per, eftersom han tydligen inte kan laga mat åt sig själv.

– Per lagar inte mat, förklarar hon.

– Det är lite jobbigt... men jag gör ju matlådor. Han har två rätter på ett ställe i Stockholm som han går och köper men annars förbereder jag för honom att värma, säger Åsa och fortsätter:

– Det klarar han och koka ris och pasta kan han. Men oftast är det inte mer än två–tre dagar.

FOTO: TT/ Skärmdump TV4

Annons