TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Per Gessle om sorgen: "Har påverkats av att förlora dem"

07 maj, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
På tre år förlorade Per Gessle både sin mamma, sin syster och sin bror. Nu berättar artisten om sorgen efter familjens bortgång. – Jag har inte gått in i någon depression, men när anhöriga försvinner får man andra värderingar, säger han till Aftonbladet.
Annons

Per Gessle, 58, är just nu aktuell med sin nya skiva “En vacker natt”, som spelats in i Nashville och kanske låter aningen vemodigare än popstjärnans låtar brukar göra. Och det finns en anledning. Under de senaste tre åren har både Per Gessles mamma, syster och bror gått bort.

För tre och ett halvt år sedan förlorade han sin mamma Elisabeth, våren 2014 gick hans sju år äldre bror Bengt bort och i höstas gick hans 14 år äldre syster Gunilla bort i cancer. Per Gessles pappa, Kurt, gick bort redan när artisten var 19 år.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I en intervju med Aftonbladet berättar Per Gessle nu om sorgen efter förlusterna.

– Jag har inte gått in i någon depression, men när anhöriga försvinner får man andra värderingar. Om det har påverkat hur min nya platta blev, så är det väl på det sättet att jag har blivit påverkad av att ha förlorat dem, säger Per Gessle till tidningen.

På albumet “En vacker natt”, och på den kommande skivan “En vacker dag”, har Per Gessle valt att hedra sin mamma och sin syster genom att pryda omslagen med deras fotografier.

Annons

Nu består familjen av hustrun Åsa, 55, och sonen Gabriel, 19. Per och Åsa har varit ihop sedan han var 25 år och gifte sig med varandra 1993. För Aftonbladet berättar artisten också om hur de håller kärleken vid liv efter så många år tillsammans.

– Det har nog gått bara för att vi är ganska lika men ändå olika. Vi passar bra ihop. Jag kan inte se mitt liv utan henne. Vi har aldrig haft några tunga schismer, även om vi ibland tycker olika. Det är om småsaker. Valet av skor eller något sådant…, säger Per Gessle till tidningen.

Foto: IBL

Annons