Per Gessle bryter tystnaden om Marie Fredrikssons avsked

Per Gessle bryter tystnaden om Marie Fredrikssons avsked

Per Gessle och Marie Fredriksson har kamperat ihop musikaliskt i drygt 30 år. Men efter hennes tuffa sjukdomsperiod tvingades hon lägga musiken på hyllan. Nu berättar Per Gessle om sina tankar kring Marie Fredrikssons beslut att lägga ner.

Per Gessle, 58, och Marie Fredrikssons, 59, har verkat som musikalisk duo sedan 1986 men efter det att Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör 2002, har hon tvingats till flera pauser från musiken. Nyligen berättade Per Gessle om känslorna kring att artisten lät meddela att hon helt skulle sluta turnera med Roxette.

– Jag tyckte att Marie fattade helt rätt beslut. Hon kände att det var dags att sluta och jag respekterar det till 110 procent så klart. Samtidigt var det ju ett slut, ett avslut, säger Per  i programmet “Gessle enligt Gessle” i TV4.

Per Gessle och Marie Fredriksson.

Marie Fredriksson har haft det tufft efter att hon 2002 drabbades av en hjärntumör.

Per Gessle.

Marie Fredriksson tog beslutet att inte turnera mer med Roxette, detta efter råd från hennes läkare.

Per Gessle berättar nu om känslorna kring Marie Fredrikssons avsked.

Musikduon var aktiva tillsammans i 30 år.

Det var på inrådan av sin läkare som sångerskan beslöt sig för att efter 30 år tillsammans med Roxette, avsluta sin karriär. Hennes cancer har gett henne bestående men, men efter så många år tillsammans finns det förstås många fina stunder att se tillbaka på.

– Jag försöker tänka positivt, vi har haft så fantastiska minnen, låtar och konserter, och det känns jättehärligt att ha med sig det i bagaget i stället, fortsätter Per.

LÄS OCKSÅ: Per Gessle: ”Vi slutar inte förrän någon dör”

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost om kampen mot cancern: ”Tar snart min sista cigarett”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN