Per Gessle älskar att vara känd och ta selfies med sina fans

Per Gessle älskar att vara känd och ta selfies med sina fans

Han har varit en av Sveriges största popstjärnor i snart 40 år. Och uppmärksamheten kring hans person är inget som stör.

I kvällens “Skavlan” på SVT är artisten Per Gessle, 58, en av gästerna. Per har varit en av Sveriges största popstjärnor ända sedan 1979 då Gyllene Tiders låt “Flickorna på TV2” blev en jättehit till superkänd med Roxette. Han har tjänat enorma pengar på sin musik genom åren, men berättar skämtsamt att allt inte riktigt är som man kan tro vad gäller rikedom och statussymboler.

Per tar som exempel när han åker till ICA och handlar i sin Ferrari:

– Jag trodde dom bilarna var såna här tjejmagneter, men så är det inte alls. Det är bara killar som gillar det. Man kör upp med sin bil, sticker in och köper jordgubbar och när man kommer tillbaka står det 30 killar och filmar.

En av de andra gästerna, Annika Falkengren, 54, som är vd för SEB, frågar om Per inte tycker det är jobbigt att få så mycket uppmärksamhet bara han ska åka och tanka.

Han svarar:

– Jag kan tycka det är jobbigt ibland, men samtidigt har jag levt med detta sen jag var 20 så jag vet egentligen ingenting annat.

Per hymlar inte med att han känner sig bekväm med att folk känner igen honom. Även om det på vissa sätt kan vara ansträngande låter det som att han älskar livet som kändis:

– Jag vet att varje gång jag lämnar mitt hem så ska jag ta en selfie med nån. Jag förutsätter det och är det ingen som vill ha en selfie med mig så blir jag jättedeppig.

LÄS OCKSÅ: Per Gessle: ”Vi slutar inte förrän någon dör”

Foto: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN