LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Per Fritzells dystra hälsobesked – berättar om kampen: ”Kroppen säger ifrån”

18 jun, 2023 
Frida Eklöf
Per Fritzell
Per Fritzell är en uppskattad komiker och skådespelare.
I höst ger han sig ut på en ny krogshow men under våren har han tvingats ställa in flera jobb.
Nu berättar han om kampen med hälsan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Gramer talar ut om sjukdomskampen: ”Läskigt”Brand logo
Malin Gramer talar ut om sjukdomskampen: ”Läskigt”

Per Fritzell, 67, är en uppskattad artist, skådespelare och komiker som har bjudit på mycket skratt och glädje under åren. Det var på 80-talet som Per slog igenom på den svenska humormarknaden tillsammans med Galenskaperna och After Shave. De kom till att bli en självklar och oåtskiljbar duo med hela svenska folket.

Tillsammans har Galenskaperna och After Shave gjort otaliga tv- och filmproduktioner med en stor mängd minnesvärda rollkaraktärer som än i dag går hem hos tittarna.

Per Fritzell om kampen med hälsan: ”Äter mediciner”

Det är när Per gästar podcasten Nemo möter en vän med Nemo Hedén som han öppnar upp om kampen med hälsan och att bli äldre. För bara några år sedan fick Per nya knäproteser, något som har gjort att han idag inte kan springa, vilket han älskade att göra förut.

Annons

– Det som är jobbigt är när kroppen säger ifrån. Jag har fått nya knän. Sådana här proteser, knäproteser, som jag gjorde för fyra år sedan 2019. Nu kan jag inte springa längre. Jag har alltid varit rätt fysiskt aktiv. Jag håller igång fortfarande, men åldern sätter ju sina tecken på figuren och lite så. Jag har högt blodtryck och äter mediciner, säger Per i podcasten.

Men det är inte det enda problemet Per har haft med hälsan på sistone. Han har nyligen varit sjuk och behövt dras med en långvarig och svår hosta. Under elva veckor brottades han med den envisa hostan och fick genomgå två penicillinkurer, en lungröntgen och utöver det har han blivit tvungen att ställa in flera jobb till följd av sjukdomen.

Men som tur är visade alla Pers prover att det inte var något allvarligt fel på varken lungorna eller hjärtat. Det var bara ett ihärdigt virus som han drabbats av.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons