LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Per Andersson avslöjar: Går skilda vägar med Måns Zelmerlöw

04 jun, 2024 
Loke Westberg
Angelica Hedlund
I vintras gjorde Per Andersson och Måns Zelmerlöw succé med sin julshow. Trots detta ställs nu showen in.
Nu berättar komikern varför duon går skilda vägar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Andersson kärleksutspel om Måns Zelmerlöw: ”Då förstår du hur illa det är”Brand logo
Per Andersson kärleksutspel om Måns Zelmerlöw: ”Då förstår du hur illa det är”

Per Andersson, 47, är en av våra allra mest uppburna komiker, med en repertoar som sträcker sig från skådespel i julkalendern Panik i tomteverkstan till hans klassiska kuplett Kuk i hatt.

Under vintern 2020 begav sig humorstjärnan ut på turné tillsammans med ett annat välkänt ansikte, Måns Zelmerlöw, 37.

Skönsångaren och komikern tog sin show Tomten och bocken ut till svenska folket, men hann bara med att avverka sju föreställningar framför en pandemibegränsad publik innan de tvingades att lägga ner helt.

Per Andersson: ”Sista man hör från mig”

Men succéduon skulle komma tillbaka ännu starkare och förra vintern tog de sin show Tomten och bocken – rider igen ut till tolv svenska städer.

”Att vi nu får göra en ny, arenaversion med extra allt, gör mig så vansinnigt glad och jag är säker på att både jag och publiken kommer få skratta oss igenom julen 2023!”, skrev Måns i samband med comebacken.

Annons

När Hänt nu når Per Andersson berättar han om hur sommaren blir efter succévintern.

– Håll i hatten nu, var med nu, för det jag ska säga nu är sjukt. Det är det sjukaste projektet. Jag ska alltså för första gången på 15 år vara ledig. Jag har fyra arbetsdagar i sommar, säger han till Hänt och fortsätter:

– Antingen kommer jag få total panik och inget blir sig likt, eller är det så skönt att den här intervjun blir det sista man hör från mig.

Per Andersson och Måns Zelmerlöw går skilda vägar

Kanske kan mångsysslaren Per Andersson även få en lugnt vinter. För Hänt berättar han nu att han går skilda vägar med Måns och sätter Tomten och bocken på paus.

– Det är ju också en julshow till, men jag tror den också får vänta något år till. Det är inte bara att mata på. Det var så jävla roligt att spela den här showen att vi kände att vi gärna ville göra det igen, men kanske inte direkt samma år. I vår värld kommer tomten varannat eller var tredje år, säger han.

FOTO: KARIN TÖRNBLOM / TT

Annons