Artikeln innehåller reklamlänkar

Penny Parneviks varning till Peg efter förlossningen

För ett par veckor sedan blev Penny Parnevik äntligen mamma till sonen Atticus. Nu avslöjar hon att hon älskar livet som mamma, men att det också är väldigt tufft och ger därför systern Peg Parnevik några varnande ord.

Det var den 15 augusti som tv-profilen Penny Parnevik, 22, och stora kärleken Douglas Murray, 39, blev föräldrar för första gången när sonen Atticus kom till världen.

I det senaste avsnittet av podcasten Pillowtalk, som Penny driver tillsammans med sin storasyster Peg Parnevik, 23, berättar den nyblivna mamman om hela förlossningen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Penny berättar att hon blev igångsatt, så tillsammans med Douglas och sina föräldrar Jesper Parnevik, 54, och Mia Parnevik, 51, åkte hon in till sjukhuset på bestämd tid i lugn och ro. Hon förklarar att förlossnignen självklart var väldigt smärtsamt stundtals, men att hon ändå hade en väldigt bra upplevelse. Penny medger också att något som hon inte var beredd på innan hon födde var de starka oroskänslorna hon haft sedan dess.

– Att vara så här orolig över en annan människa är det jobbigaste som finns, erkänner Penny i podcasten.

Peg Parneviks reaktion när systern berättar om förlossningen och första tiden som mamma är att hon inser att hon själv inte är så sugen på att skaffa barn.

– Jag är så inte redo för barn, aldrig i livet. Jag kanske inte ens får barn, det är för läskigt, säger Peg.

Penny berättar att hon säkert tittar till Atticus 20 gånger per natt för att se så att han andas. Oron över sonen har gjort att den nyblivna mamman känner sig väldigt överväldigad.

– Jag är lite överväldigad av den här känslan av oron hela tiden, den är jättejobbig, säger Penny Parnevik.

Samtidigt har hon nära vänner som är mammor, som har försäkrat henne om att det kommer att bli bättre med tiden och att det här ändå är den enda nackdelen med vara förälder.

”Gör jätteont”

Sedan Penny nu blev mamma för ett par veckor sedan har hon också gett ett varnande finger om mammalivet till sitt syskon.

– För att så här känner jag: det jobbiga efter när man ska amma – alltså det gör skitont i början. Det är varannan timme och du måste gå upp mitt i natten. Den andra natten vi var i hemma i huset, så vaknade jag för att amma. Jag är van att få åtta till nio timmars sömn. Jag vaknade för att amma, Douglas gav Atticus till mig, jag la honom på bröstet. Det gjorde så jävla ont och jag bara satt och började gråta, berättar Penny och fortsätter:

– Det svider till och gör jätteont sedan blir man frustrerad för att man känner att man gör något fel, för man vet ju inte hur man ska amma. Det är inte som att han bara tar tutten, det är ett helt trick till det.

Enligt Penny går amningen numera bra, men på grund av hur jobbigt det har varit vill hon ändå varna Peg.

– Jag sa till Peg: ”Skaffa inte barn förrän ni är redo… Sedan är man väl aldrig redo heller”, säger Penny Parnevik och lägger senare till:

– Smärtan och det som gör ont och det som är jobbigt och du är överväldigad och du känner att du gör allt fel hela tiden. Den är svår om man inte är 100 procent säker.

Peg Parnevik förstår vad systern menar och håller med henne. Penny tillägger också att trots att det är mycket jobb, så är det också fantastiskt att vara mamma.

– Det är mycket jobb men det är också fantastiskt. Det är det bästa som finns. Jag vill ha så många fler barn, säger Penny i Pillowtalk.

FOTO: Instagram, Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!