Penny Parneviks ord om sonen Atticus förskolestart

Penny Patnevik

Det senaste året har varit hektiskt för tv-profilen Penny Parnevik som har haft händerna fulla med Let's dance, podcast och inte minst sonen Atticus, 1.
När Penny nu avslöjat att hon och fästmannen Douglas väntar ytterligare en liten är det dags för storebror Atticus att börja förskolan – något som mötts av skarp kritik.

2020 har varit ett händelserikt år för tv- och podcast-profilen Penny Parnevik, 23. Det var i augusti förra året som hon och sambon Douglas Murray fick sonen Atticus och sedan dess har Penny haft fullt upp. Förutom podcasten Pillowtalk med Peg och Penny som hon tillsammans med storasyster Peg Parnevik, 25, släpper varje vecka har Penny även medverkat i flera tv-inspelningar.

Eftersom Atticus varit så liten har han ofta fått hänga med mamma när hon jobbar. Inte minst under vårens Let’s dance då han fick titta på medan Penny lärde sig dansa tillsammans med partnern Jacob Persson. Att ha med sig sonen är dock ingenting som Penny sett som ett problem – snarare tvärtom.

Men efter att Penny avslöjat att hon och fästmannen Douglas väntar sitt andra barn har Penny öppet berättat om sin glädje inför att sonen Atticus snart ska börja förskolan. Sedan den lilla familjen valt att lämna USA för att flytta till Sverige permanent har förskolan varit något hela familjen ser fram emot.

Möttes av massiv kritik

Att det här med förskola är en känslig fråga för många mammor är dock något som Penny snart skulle bli varse om. Efter att ha ställt en fråga på sin Instagram där hon undrade om det fanns några fler mammor som såg fram emot att deras barn skulle börja förskolan kommentarerna in.

Många av Pennys följare höll med om att förskoletiden är något att se fram emot men bland över 400 kommentarer rymdes också en hel del kritik. Efter att ha sett hur mycket frågan engagerar valde Penny att göra en vlogg där hon försvarar sig från kritiken.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Jag fick över 400 kommentarer, av mammor som tycker väldigt olika. Det här inlägget gjorde mig faktiskt ledsen, sjukt ledsen, säger hon i Youtube-klippet.

Det är framför allt kommentaren om att man “skaffar barn för att vara med dem, inte för att lämna bort dem” som tagit hårt på Penny. I en intervju med tidningen Mama berättar hon att hon ofta fått på kritik för sitt föräldraskap och att det tagit hår på henne i sin roll som mamma till Atticus.

– Jag blev ledsen och besviken faktiskt. Jag har upplevt att moderskapet drar fram min starkaste sida men också min svagaste. Om alla mammor vet hur det är att vara mamma, hur kan vi inte finnas där för varandra till hundra procent? Moderskap borde också vara ett systerskap med välkomnande armar.

“Skulle kunna hjälpa varandra”

Istället hoppas Penny på att mammor i framtiden kommer att kunna bygga upp och stötta varandra.

– Jag skulle säga att 99 procent av reaktionerna har varit positiva. Många mammor verkar känna sig hörda även om de tycker totalt olika. Om vi slutade döma varandra, WOW vad vi skulle kunna hjälpa varandra i stället, säger hon i intervjun med Mama.

FOTO: Youtube/Instagram

LÄS MER: Penny Parneviks ord om föräldralivet med Douglas Murray

LÄS MER: Gravida Penny Parneviks erkännande om svåra hälsokampen

 

 

Senaste nytt