LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Penny Parnevik om hur sonen Atticus fick sitt ovanliga namn

01 okt, 2020 
Penny Parnevik om sonens namn
Penny Parnevik är mamma till sonen Atticus, men han skulle egentligen hetat något helt annat.
Nu avslöjar Penny att hans namn bestämdes bara en vecka innan förlossningen.
– Jag tröttnade, säger Penny.
Annons
Penny Parnevik avslöjar hur sonen Atticus fick sitt ovanliga namnBrand logo
Penny Parnevik avslöjar hur sonen Atticus fick sitt ovanliga namn

I augusti förra året blev reality-profilen Penny Parnevik, 23, och fästmannen Douglas Murray, 40, föräldrar till sitt första barn – sonen Atticus, 1. Penny hade länge varit öppen med att hon hade en stor längtan efter att ta sig an rollen som mamma.

Under sommaren 2020 hade Penny och Douglas planerat att säga ja till varandra. Men på grund av pandemin ställdes bröllopet in. Nu siktar paret på att kunna arrangera den stora dagen under sommaren 2021 istället.

Innan det vankas bröllop kommer dock familjen att ha fått ännu en medlem – Penny Parnevik är nämligen gravid igen. Det var tidigare i somras som hon avslöjade att familjen väntar tillökning och att bebis nummer två är på gång. Syskonet beräknas komma till världen i mars 2021.

Pennys beslut om förlossningen

Att paret nu ska bli tvåbarnsföräldrar är inte den enda förändringen som skett i deras liv. Nu har de även bestämt sig för att flytta permanent till Sverige. Och Penny, som ska föda till våren, har även gått ut med att hon kan tänka sig en förlossning här i Sverige. Det är något som hon varit emot tidigare, men efter att ha pratat med svenska barnmorskor har hon nu ändrat uppfattning.

Annons

Nu har Penny gästat Bathina Philipson podcast, vilket är en podd där lyssnarna får svar genom Bathinas hjärtliga men filterlösa frågor som tvingar gästen till ärliga och raka svar.

Det oväntade namnvalet

En hemlighet som Penny avslöjar i podden är hur sonen Atticus fick sitt namn. Han skulle egentligen heta Mavrick men bara en vecka innan förlossningen fick Penny ett ryck och bestämde sig helt plötsligt för att han inte alls skulle heta det.

– En vecka innan han föddes så tröttnade jag så otroligt mycket på det namnet. Jag bestämde mig bara, han ska inte heta Mavrick, jag vet inte varför, säger hon.

När Penny hade kommit till den insikten kom hon att tänka på boken To Kill a Mockingbird.

– Det finns en bok i USA som heter To kill a Mockingbird. Den här boken läste jag som, I guess, tonåring, jag vet inte, alla måste läsa den i USA, säger hon i podden.

Boken är skriven av Harper Lee och i den finns det en karaktär som heter Atticus Finch, som verkar ha inspirerat reality-profilen. Hon gick då och köpte boken och skrev ner ett löfte i den som nu är anledningen till sonens namn.

– Jag köpte den här boken och läste den igen och då skrev jag i boken att ”om jag får en son ska han heta Atticus” och så blev det, berättar Penny.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons