TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Pekka Heino lämnar SVT – för dåligt betalt

05 okt, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Pekka Heino har varit anställd på SVT sedan 1985. Efter 32 år på kanalen har han fått nog av dåligt ledarskap och för lite betalt, nu har han sagt upp sig och strävar efter nya mål.
Annons

Pekka Heino, 56, är ett av de mest kända ansiktena från SVT. Hans karriär på kanalen har varit lång och startade redan 1985, och sedan dess har han hunnit med att medverka i en rad olika tv-program, de senaste sju åren har han varit programledare för “Go kväll”.

Nu avslöjar han i podcasten “Tv-fabriken” att han lämnar tv-programmet.

– Jag har bestämt mig för att sju år räcker. Sju år är en lång tid, det sägs ju att på sju år hinner alla celler i en människokropp bytas ut så efter dessa sju år är jag en ny människa och då måste ju denna nya människa göra något annat. Vad vet jag inte än men det blir inte “Go kväll”, säger Pekka i podcasten.

Efter att ha arbetat i 32 år på SVT har Pekka nu sagt upp sig, men han vet inte riktigt vad som händer här näst.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är det som är så spännande. Jag vill hemskt gärna fortsätta som programledare i tv men jag behöver för det första inte vara anställd för att göra det så jag passade på att säga upp mig också, berättar han.

Annons

Enligt podcasten har Pekka haft en årslön  på 460 000 kronor, något han själv refererar till som en dålig lön.

– Det ska bli mitt mål, mer lön. Lönen har varit dålig och det ska jag ändra på. Nu jäklar ska jag dra in kosing, säger han.

Under sina år på SVT har Pekka hamnat i en hel del konflikter med sina chefer då han inte gillar sättet kanalen styrs på.

– Jag är projektet väldigt lojal. Sedan kan jag ifrågasätta saker hos de som är i bestämmandeposition. Jag har aldrig accepterat att en chef ska ha respekt för att hen är chef utan då ska det vara baserat på vad hen åstadkommit och hur man leder arbetet, avslutar han.

Foto: IBL, Stella pictures

Annons