Peg Parneviks kamp bakom kulisserna – inför Lotta på Liseberg

Peg Parnevik

Peg Parnevik sjunger under måndagskvällen i Lotta på Liseberg.
Artisten som nästan alltid syns med ett leende på läpparna öppnar nu upp om den tuffa kamp hon genomgår.
– Är orolig för framtiden och familjen, säger Peg till Hänt.
Slå på ljud

Under måndagskvällen är det återigen dags för ett avsnitt av Lotta på Liseberg. År efter år bjuder programledare Lotta Engberg, 57, in till sång och glädje på Stora scenen på Liseberg. Den pågående säsongen har dock tvingats genomföras annorlunda än de tidigare, på grund av pandemin sänds nämligen programmet utan publik. Istället får TV4-tittarna sjunga med hemifrån tv-sofforna, något som visat sig funka galant.

Peg Parnevik gästar Lotta på Liseberg

Denna vecka gästas Lotta bland annat av Peg Parnevik, 24. Peg har tidigare syns i reality-serien Familjen Parnevik där tittarna fick hänga med i hennes och familjen liv i Florida, USA. På senare år är det musiken som tagit upp Pegs fulla fokus och idag släpper hon musik under sitt egna namn men även som duon Gammal.

När Hänt pratade med Peg inför hennes medverkan i Allsång på Skansen, tidigare i somras, berättade hon om glädjen över att få kliva upp på scenen igen. Våren har nämligen inte blivit som Peg planerat gällande sitt arbete. På grund av pandemin har Peg nämligen inte fått samma möjlighet att sjunga för sina fans, precis som för många andra har hennes spelningar tvingats ställas in. Därav kände hon extra stor glädje över att få göra framträdanden i både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.

Artistens erkännande: ”Inte mått skitbra”

Men även om glädjen över att få sjunga igen är stor, så visar sig Pegs mående inte vara på topp. Härom veckan delade Peg med sig av ett inlägg på Instagram där hon förklarade att hon behövde en paus ifrån sociala medier och att hon genomgick en riktigt dipp. Under inlägget stöttades artisten av sina fans, det regnade in kommentarer gällande att hon skulle vara rädd om sig och fokusera på att mår bra.

När Hänt når Peg berättar hon om hur hennes mående ser ut just nu.

– Det går i vågor! Men har ju mycket ångest vanligtvis så de här tiderna har inte varit så snälla mot mitt psyke. Jag tror det är en mix av att inte få vara på turné, är orolig för framtiden och familjen såklart, och sen har jag inte mått skitbra i min ätstörning senaste tiden, säger Peg och fortsätter:

– Det blir alltid svårare när det är sommar men jag kör på och försöker komma ihåg varför jag blev frisk till att börja med. Men sommar och sociala medier kan påverka en ganska mycket om man redan har problem med mat och träning.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Carolina Byrmo/TT

SENASTE NYTT!