Artikeln innehåller reklamlänkar

Peg Parneviks chock över Pennys förlossning: ”Fruktansvärt”

Peg Parneviks chock över Pennys förlossning.

Penny Parnevik har hunnit vara mamma i över två veckor nu efter att sonen Atticus föddes i mitten på augusti. Med på plats för att välkomna honom till världen fanns Douglas Murray och Pennys föräldrar. Nu berättar storasystern Peg Parnevik om chocken över att ha sett videor från förlossningen.

I februari avslöjade tv-profilen Penny Parnevik, 22, att hon och kärleken Douglas Murray, 39, väntade barn. Bara veckor efter att paret förlovat sig berättade hon om gravidlyckan på Instagram.

Och den 15 augusti kom Pennys son äntligen till världen. Det var Pennys pappa Jesper Parnevik, 54, som först delade den glada nyheten genom ett inlägg på Instagram.

Det blev en pojke! Penny var fantastisk och Douglas var en grym coach”, skrev Jesper när han delade en bild av sig själv, Penny, Douglas, Mia Parnevik och den lilla nyfödda bebisen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Trots att det beräknade datumet var den 22 augusti, blev Penny igångsatt flera dagar innan. I podcasten Pillowtalk, som hon driver med storasystern Peg Parnevik, 23, berättar hon varför.

– Under hela graviditeten har de sagt att det är en extremt stor bebis, så då har vi pratat lite om att bli igångsatt. För om han är alldeles för stor, det kan ju leda till att det skulle bli kejsarsnitt. I USA i alla fall så får du välja att sätta igång i vecka 39 och då sa jag ”skriv upp mig!”. Så egentligen var det inte någon speciell anledning, förutom att ”fan vad bra och skönt och tryggt, det känns som att jag är i kontroll”, förklarar Penny Parnevik.

Tillsammans med Douglas och Pennys föräldrar, åkte hon in till sjukhuset i USA i lugn och ro. På vägen dit ringde de Peg, som precis då skulle uppträda på Gröna Lund i Stockholm.

– När Penny blev igångsatt, det var klockan fem på morgonen för dig. Men jag var i Sverige och spelade med Miss Li på Grönan, så jag skulle åka till soundcheck och då skulle ni åka in till sjukhuset, säger Peg Parnevik.

Peg Parneviks ord efter förlossningsfilmerna

Trots att Peg inte var med på förlossningen i USA, så har hon ändå fått ta del av den på nära håll. Mamma Mia Parnevik hade nämligen filmat det hela – även fast hon inte fick.

– Mamma skickade de läskigaste videoklippen som jag någonsin sett i hela mitt liv till mig, säger en chockad Peg Parnevik och fortsätter:

– Hon fick inte filma, men hon skickade dem ändå och det var fruktansvärt. Du hade dina ben uppe… Men du lät liksom inte.

Den första tiden på sjukhuset var väldigt lugn och Penny kände sig trygg. Men när värkarna blev starkare erkänner hon att det var den värsta smärtan hon någonsin har känt.

– Sedan kände jag bara hur värkarna blev starkare och starkare och sedan… nej, det är den värsta smärtan jag har känt i hela mitt liv, säger Penny och tillägger:

– Det känns som att någon mördar dig, alltså det känns helt sjukt.

Hon bestämde sig för att be om smärtstillande epidural och efter att hon fått den dröjde det en halvtimme innan en ny smärta uppstod.

– Bebisen sparkade mot mina revben. Jag var så här; ”aj, aj aj”. Det var som att han tog sats. Först kände jag att det gjorde ont och sedan sa jag till mamma att hon måste hämta en sjuksköterska, förklarar Penny.

Dokton kom då in och efter två timmar på sjukhuset fick Penny klartecken om att hon var redo att föda. Hon berättar att hela kroppen skakade, men att hon ändå var väldigt lugn. När bebisen äntligen kom ut efter sista krystningen hurrade Douglas av glädje.

– Han sa inte ”det är en en pojke”, utan han sa ”det är en Atticus!”.

FOTO: Instagram, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!