Artikeln innehåller reklamlänkar

Peg Parneviks ärliga ord om sin ätstörning – berättar för första gången

Peg Parnevik öppnar nu upp sig om sin ätstörning i podcasten ”Pillowtalk”. I tre år har hon kämpat mot bulimi, och för första gången pratar hon nu ut om de jobbiga åren.

Peg Parnevik, 22, berättar i det senaste avsnittet av sin podcast ”Pillowtalk” om hur de senaste åren har varit svåra. Vanligtvis driver hon podcasten tillsammans med sin syster Penny Parnevik, 20, men det här avsnittet har hon valt att spela in ensam.

– Jag har haft bulimi i nästan tre år, erkänner Peg för första gången i podcasten ”Pillowtalk”.

Hon förklarar att det blev som värst förra året, hon tror att det eskalerade när familjen blev riktigt kända efter framgångarna med realityserien Parneviks. Kändisskapet och offentligheten har tagit hårt på henne – varje kommentar, hård kritik, eller dåligt rykte har etsat sig fast.

– När vi började Parneviks och när man började få kommentarer, det var då jag blev osäker på riktigt. Vissa skrev att jag hade en lat kropp, att det såg ut som att jag inte tränade. Efter den kommentaren grät jag mycket, säger hon och fortsätter:

– Folk hade en tendens att jämföra mig med mina systrar, jag har alltid haft svårt att ta emot den jämförelsen.

Annons:
Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

När det var som värst kunde hon spy två gånger om dagen, men ätstörningen började redan innan tv-karriären. Hon tränade för mycket och åt för lite, vilket resulterade i att hon mådde illa. I början spydde hon för att få bort den känslan, men efter det blev det värre.

Hon är noga med att påpeka att ingen i familjen ska ta på sig skulden. Hon sträckte aldrig ut en hand och bad om hjälp, som hon nu i efterhand inser att hon borde ha gjort.

– Jag kunde inte fråga efter hjälp för jag trodde inte att jag behövde det.

Idag mår hon så mycket bättre och hon har fått en hälsosam distans till det. En dag bestämde hon sig för att sluta med alla onda och mörka tankar.

– Jag var rädd att jag skulle dö. Jag lärde mig att man kunde dö av bulimi, och jag minns riktigt dåliga nätter där jag tänkte att ”jag vill verkligen inte dö”.

Hon kan fortfarande ha dagar som är sämre, men hon ”går inte över gränsen”. Hon hyllar också pojkvännen Filip Lamprecht Kaspersen, 21, för hans stöd, som länge har varit den enda som vetat om hennes problem.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om bortklippta Parneviks-scenen – Peg och Filips olycka: ”Chockad”

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik stoppad av SVT – bar förbjudna tröjan i direktsändning

Foto: IBL

SENASTE NYTT!