LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peg Parnevik talar ut om sin sjukdom – tuffa tiden

11 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Peg Parnevik
Peg Parnevik bar på en hemlighet.
I en ny intervju berättar artisten om sin sjukdomstid.
– Jag blev lite för självmedveten, berättar Peg.

Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här reagerar Peg Parnevik på att Filip Lamprecht och Linn Hegdal är ett parBrand logo
Här reagerar Peg Parnevik på att Filip Lamprecht och Linn Hegdal är ett par

Peg Parnevik gjorde sig ett namn i Sverige när Parnevik-familjens realityserie började sändes på TV3. I serien Parneviks får man se en lite kaxig Peg som inte räds att framföra sina åsikter.

I samband med inspelningen av sitt debutalbum har hon gjort en ny intervju. I intervjun backar Peg bandet och öppnar upp om hur hon egentligen mådde under tiden för inspelningarna av Parneviks.

Familjens realityserie Parneviks fick sjukdomen att bryta ut

I samma veva som familjens reality-serie spelades in var Peg Parnevik som sjukast i sin ätstörning bulimi. Redan som tonåring hade hjärnspökena börjat dyka upp hos henne, men det var som 20-åring och i samband med realityserien som tankarna utvecklades till att bli ett beteende.

– Jag blev lite för självmedveten av att oavbrutet se mig själv utifrån. Det blir skevt, berättar Peg för Amelia.

Det var ett annorlunda liv att ha ett kamerateam hemma hos sig så mycket. Ätstörningar kan ibland utlösas av en känsla av kontrollförlust. Att både se sig själv utifrån, och all stress och press det innebar att spela in serien var det som fick Pegs sjukdom att bryta ut på riktigt.

Annons

– Sjukdomen var ett sätt att kontrollera känslor som stress och ångest, säger Peg.

Peg Parnevik om sjukdomen: ”Jag ville inte dö”

Peg förstod först inte att hon var sjuk eller hur allvarligt hennes beteende faktiskt var. Även om hon var medveten om att beteendet inte var friskt hade hon tankarna på att det kunde vara en sjukdom. Först när hon lyssnade på Tove Los och Stina Wollters sommarprat insåg hon att det var en sjukdom hon faktiskt drabbats utav.

– Jag insåg att jag inte ville dö. Jag ville inte förstöra min kropp och göra så att jag aldrig kan få barn eller ha fungerande relationer. Det var som att jag hade en hemlighet som jag gick runt och bar på. När jag berättade för min familj var det en sådan lättnad, förklarar Peg.

Efter sjukdomsinsikten kunde Peg börja arbeta sig emot ett friskare liv. Hon inser att hon förmodligen aldrig kommer att bli helt friskt, men hon väljer att kämpa emot hjärnspökena varje dag.

– Det var ett heltidsjobb att hata sig själv. Det tog så mycket tid och energi, säger hon.

Peg har kontroll över sin sjukdom idag men är fortfarande medveten om hur lätt det är att falla tillbaka i gamla mönster. Idag har hon börjat gå i terapi igen.

– Man måste ha respekt för att det är en sjukdom som jag aldrig kommer bli frisk från, berättar Peg.

FOTO: TT

Annons