LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Peg Parnevik om uppbrottet – talar ut om tunga tiden: ”Dumpad”

14 mar, 2023 
Peg Parnevik
Peg Parnevik hade det inte helt lätt under sin skolgång.
Nu talar hon ut om pressen som var att passa in och hennes jobbiga uppbrott med dåvarande pojkvännen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peg Parnevik så slog hon igenomBrand logo
Peg Parnevik så slog hon igenom

Peg Parnevik, 27, driver tillsammans med systern Penny Parnevik, 26, podcasten Peg & Penny. I senaste avsnittet är det däremot bara Peg som är med, i ett slags dagboks-koncept.

”Denna vecka är Penny helt i mom mode… Så Peg tar över podden och levererar ett dagbok avsnitt med allt hon har på hjärtat.”, skriver Penny på Instagram.

I avsnittet talar hon bland annat ut om hennes skoltid och utmaningarna hon stötte på.

Peg Parnevik om pressen att passa in i skolan

I dag är Peg en stor och framgångsrik artist som utstrålar ett starkt självförtroende, men sanningen är den att hon faktiskt inte alltid varit så.

– Jag ville vara omtyckt, jag ville ha en kille, säger Peg i podden.

I hennes yngre dagar, speciellt tiden då hon gick i amerikanska motsvarigheten till gymnasiet, high school, kände hon sig ofta osäker och ville gärna passa in.

Hon berättar om bland annat sin första relation som orsakade komplex hos henne.

Annons

– Min första kille pratade mycket om så här, ”det är inte snyggt med tjejer som har nagellack”, om det inte är vit, svart eller beiget. Det måste vara neutralt. Eller att ”killar tycker om tjejer med stora bröst” och ”varför har du alltid på dig det?”. Han skulle alltid påpeka så mycket, säger Peg och forsätter:

– Det var första gången jag började tänka på om jag var kvinnlig eller inte. Det var många tjejer i min klass som hade växt snabbare, som hade bröst och rumpa.

Peg Parnevik om tuffa uppbrottet: ”Så blev jag dumpad”

Artisten förklarar att hon kände sig annorlunda för att hon själv inte hade utvecklat samma kropp som resten av tjejerna runt om henne.

– Jag gick alltid runt med två push up-bh:ar, så det skulle se ut som att jag hade någonting. Jag minns att min första kille sa till mig ”det är så konstigt att du badar med bh”.

Enligt Peg orsakade dåvarande pojkvännen även att hon förlorade flera vänner, efter det att han avslutade förhållandet.

– I slutet av high school så blev jag dumpad och jag förlorade typ alla mina vänner, för det var våra gemensamma vänner, säger Peg i podden och fortsätter:

– Han vinklade det som att jag var en slampa och att ingen skulle vara vän med mig, för att det var en kampanj om att ”hon är så konstig och en slampa”.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons