Peg om de jobbiga tonåren: ”Sprang hem och grät”

Peg Parnevik tar gärna kampen för ett jämställt samhälle i sina sociala medier, och hon är inte rädd för att sätta ner foten. Men annat var det för några år sedan, när hon hamnade i en konflikt med sin vän i college.

Systrarna Parnevik använder sig flitigt av sociala medier, och artisten Peg Parnevik, 21, använder gärna sina kanaler för att slå ett slag för feminismen. I podcasten ”Pillowtalk”, som hon har tillsammans med systern Penny Parnevik, 20, tar Peg ofta upp diskussionen kring jämställdhet. I samband med just en sådan diskussion berättar hon i det senaste avsnittet om en konflikt som hon trängt undan, om hur hon blev illa behandlad när hon försökte skaffa vänner i en ny stad.

– Jag tror att jag har förtryckt vissa minnen från Washington. När folk har frågat mig om feminism och varför jag är feminist så har jag aldrig tagit upp saker som hände där, berättar Peg.

Hon flyttade till Washington för att plugga på college, och delade där rum med en tjej. Peg som inte hade några vänner i sin nya hemstad ville givetvis försöka bli vän med sin nya ”roomie” och även hennes vänner, som ”roomien” redan hunnit skaffa.

– Min ”roomie” tyckte inte om mig från första början, det var liksom en konstig stämning mellan oss. Jag förstod inte riktigt varför, och det var ingen som riktigt ville vara min vän, säger Peg och fortsätter:

– Och så går jag med henne på trottoarkanten, och helt plötsligt får jag typ tio sms från henne. Jag ba, varför smsar hon mig? Hon står ju precis bredvid mig? Men det var så klart sms som var menat att skickas till en gruppchat med hennes andra vänner, om mig då.

Och vad Pegs nya ”roomie” skriver om henne var inte alls vad hon hade velat läsa om sig själv.

– Hon skrev att hon tyckte att det var pinsamt att synas med mig för att jag klädde mig konstigt. Att alla tjejer hade klass och bra värderingar, men det hade tydligen inte jag. Jag var en slampa och jag var motbjudande, och det var tydligen inte så konstigt att alla killar tyckte jag var en slampa.

Nej, äventyret i en ny stad blev inte alls som Peg hade önskat. Men nog växer man i motgångar också.

– Så fort hon vände sig om så sprang jag hem och grät, säger Peg som fortsätter:

– Jag önskar att jag kunde åka tillbaka i tiden och säga ifrån.

Vi tvivlar inte en sekund på att den Peg som vi ser idag är rädd för att sätta ner foten om hon blev utsatt för samma situation idag.

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik ryter ifrån mot Filip och Fredrik efter frågan i direktsändning

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik hyllas efter vågade bilden

Foto: IBL