Paul Bettany gör succé i Netflix-serien ”Manhunt: Unabomber” - här är hans liv

Paul Bettany gör succé som Unabombaren Ted Kaczynski i Netflix stora seriesnackis just nu – ”Manhunt: Unabomber”. Här är allt du behöver veta om Paul Bettanys liv.

Paul Bettany, 46, spelar Ted Kaczynski i den just nu extremt populära Netflix-serien ”Manhunt: Unabomber” och har hyllats stort för sin rolltolkning. Det är säkert många som tycker sig känna igen honom, men inte riktigt kan placera var de sett den här skådisen tidigare – Hänt har svaren.

Paul kommer från en brittisk teaterfamilj och är uppvuxen i London. Han hade några biroller i olika engelska tv-serier redan i mitten av 90-talet, jobbade sig långsamt uppåt och fick ett mindre genombrott i Heath Ledger-filmen ”En riddares historia” (2001) där han spelade Geoffrey Chaucer. Året därpå kunde vi se honom på bio i Sverige igen då han spelade mot Russel Crowe, 53, i hyllade ”A Beautiful Mind”.

Under inspelningarna av den träffade han också sin blivande fru Jennifer Connelly, 47, som gjorde den kvinnliga huvudrollen. De två gifte sig 2003 och har tillsammans sonen Stellan, 14, som är döpt efter svenske stjärnan Stellan Skarsgård, 66, och dottern Agnes, 6.

Året han gifte sig och fick Stellan spelade han åter emot Russel Crowe i ”Master and Commander – Bortom världens ände” och för den rollprestationen nominerades han för bästa manliga biroll i BAFTA Film Award. Efter det har Paul även bland annat haft biroller i  kända filmer som ”Dogville”, ”Da Vinci-koden”, ”The Tourist” och ”Transcendence” samt huvudrollen i filmen ”Priest” från 2011.

Han har även gjort J.A.R.V.I.S. röst i samtliga Avengers-filmer och i den senaste ”Avengers: Age of Ultron” från 2015 blev han också den fysiska personen Vision. Som Vision kommer vi att kunna se honom ytterligare en gång senare i år när ”Avengers: Infinity War” har premiär. Med tanke på den nuvarande Netflix-succén lär regissörer och producenter stå på kö för att få med honom i nya spännande storfilmer.

Förutom de två barnen älskar Paul och Jennifer hundar och har för närvarande två hundar – Layla och Charlie Chaplin.

Här är lite fler bilder på Paul och hans familj:

På ett Louis Vuitton-event med frun Jennifer Connelly i december 2017.

Huvudrollsinnehavaren Heath Ledger längst fram och Paul Bettany längst ut till höger.

I New York 2011 då dottern Agnes var nyfödd. 

Paul Bettany som Ted i Netflix-serien.

Paul som Vision i kommande filmen ”Avengers: Infinity War”. 

Foto: IBL, Instagram

LÄS OCKSÅ: Här är de 25 bästa serierna på Netflix just nu

SENASTE NYTT!