LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Pattie Boyd: "Om jag går ut och festar nu tar jag det lite lugnare"

24 okt, 2014 
AvOla Brising
Levde, röjde och älskade med rockstjärnor i 25 år. I dag 70-åriga Pattie Boyds fest började 70-talet och har inte slutat än.
Annons

Fotografen och ex-modellen Pattie Boyd, 70, har varit i Sverige  det senaste året och ställt ut sina foton i Östersund, Göteborg och Stockholm. Personliga bilder från hennes liv med rockstjärnorna George Harrison från The Beatles och Eric Clapton, 69.

Hänt träffade Pattie Boyd i våras och pratade om det glada 70-talet. Foto: Micael Engström
Hänt träffade Pattie Boyd i våras och pratade om det glada 70-talet. Foto: Micael Engström

Pattie träffade gitarristen George Harrison 1964 när hon spelade skolflicka i Beatles-filmen ”A Hard Day’s Night”. George friade redan på första dejten och 1966 gifte de sig. Äktenskapet blev dock allt sämre på grund av deras vidlyftiga festande. George började missbruka kokain. Det var vilda år och 1973 hade Pattie en kort affär med nuvarande Rolling Stones-gitarristen Ronnie Wood, 67. Året därpå flyttade hon ifrån George och blev tillsammans med Eric som bland annat skrivit låten “Layla” åt henne.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han gjorde allt för att få mig, men jag stod länge emot alla övertalningsförsök. Det var först då George började bete sig illa och vi började gå åt olika håll som jag gav Eric en chans och lät honom komma in, förklarar Pattie för Hänt och visar upp några av sina foton:

Skilsmässan gick igenom 1977. Två år senare gifte hon om sig med Eric, men de skilde sig 1989 efter att han haft ett antal älskarinnor vid sidan om. Om det vilda festandet  berättar Pattie:

– Jag gillar fortfarande att festa och är lycklig att jag fortfarande är i livet. Men om jag går ut och festar nu för tiden tar jag det lite lugnare. Framför allt ser jag till att komma hem framåt midnatt istället för att vänta tills när solen går upp som jag gjorde när jag var yngre.

Annons