Patrik Sjöberg hoppas på framgång som kusk: "Jag gillar när det är trashtalk"

Patrik Sjöberg hoppas på framgång som kusk: "Jag gillar när det är trashtalk"

Först diskad, sen tredje sist. Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg är lycklig med livet som kusk trots gliringarna och hån.

Förra sommaren deltog Patrik Sjöberg, 51, i “Stjärnkusken” på TV4 och blev så travbiten att han tidigare i år tog kusklicens. För två veckor sedan debuterade han i Arvika med hästen Increased Broline, men inget gick som världsmästaren tänkt sig. Sjöberg orsakade två omstarter, lämnade banan bakvägen och fick böta.

– Det var brist på rutin. Hade jag varit kallare hade det aldrig hänt, sa han i Expressen.

ste-travkusken-p-5804052.jpg

Patrik Sjöberg har tagit licens och vill satsa på en ny karriär som travkusk.

Chans till revansch kom redan söndagen den 24 juli då Patrik startade med hästen Ego Tooma på Solvalla. Han slutförde loppet, men kom tredje sist över mållinjen. Förväntningarna var dock inte så höga. Patrik skriver i sin blogg:

– Ägaren och tränaren Mikael Eriksson till Ego Tooma gjorde ganska så snabbt klart för mig att hästen inte riktigt var i toppform och om jag lyckades undvika sista platsen så var det en bonus.

Han fortsätter:

– Kanske inte riktigt den bästa peppningen inför debuten på Valla, sen sa han “kör Ego som om du stulit honom” vilket var lite kryptiskt.

De andra kuskarna gjorde dessutom allt för att han skulle tappa självförtroendet:

– Det var några som hade synpunkter under loppet och gapade och skrek och jag antar att dom tror att jag skall bli psykad.

ste-travkusken-p-5804050.jpg

De andra kuskarna gjorde allt för att psyka Patrik Sjöberg under debutloppet på Solvalla.

En kusk skrek under loppet att Patrik trängde honom, men höjdhopparen körde lugnt vidare. Han dömdes heller inte till att ha kört felaktigt efter loppet.

– Jag fick varken någon tillsägelse eller böter efter loppet så det var ju bara så enkelt att jag gjorde rätt och han inte riktigt hängde med, förklarar Patrik.

Efteråt fortsatte elakheterna:

– Visst hånlog några, men det hör väl till. Många tycker det är kul när det går lite sämre för mig.

Gliringarna rinner av honom som vatten från en gås:

– Jag gillar när det är trashtalk så det lär nog bli mycket sånt i kommande lopp.

IMG_0050

I sin blogg beskriver Patrik Sjöberg ingående sina intryck efter debuten på Solvalla.

Två meter långe Patrik gnäggar:

– Nu har jag satt upp mig som tillgänglig kusk i stort sätt alla datum hela nästa månad och hoppas verkligen att det finns några snälla ägare som låter mig köra.

Foto: Stella, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN