ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwall om kärlekslivet – bortgångna hustrun Hannahs sista önskan

27 sep, 2022 
Patrik Ekwall
Patrick Ekwall är änkling men försöker se positivt på framtiden.
Nu berättar han om tankarna kring att träffa någon ny – samt Hannas uppmaning till honom gällande kärlekslivet efter henne.
– När är det okej att träffa någon ny? Finns det några regler kring det? Och vad ska andra tycka om saken?, säger Patrick till Hemtrevligt.
Annons
Patrik Ekwalls kärleksbesked för framtidenBrand logo
Patrik Ekwalls kärleksbesked för framtiden

I februari 2021 vändes livet upp och ner för Patrick Ekwall, 56. Hans älskade hustru Hannah Ekwall somnade in i sviterna av den bröstcancer som hon drabbats av bara året innan. Patrick har varit öppen med hur tufft det senaste året har varit och öppenhjärtat delat med sig av sitt sorgearbete.

När Hänt möter Patrick inför premiären av Mullvaden är fokuset däremot på gladare tider. Patrick är nämligen en av deltagarna i programmets nya säsong och inspelningstiden visar sig varit väldigt härligt.

– Vi hade väldigt långa men väldigt väldigt roliga inspelningsveckor. Det var spännande och häftiga på alla sätt och vis. Men är otroligt spänd på slutresultatet, säger Patrick.

Patrick Ekwalls egna ord om kärlekslivet efter förlusten av hustrun

Förutom att vara aktuell som en av deltagarna i Mullvaden så har Patricks nya bok En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon precis släppts. I boken återvänder Patrick till Hannas sista tid i livet. Men hur ser egentligen Patrik på framtiden? För Hänt berättar han nu om tankarna kring att finna kärleken igen.

Annons

– Jag kan säga så mycket som att jag har varit jätteöppen med allt som har skett i våra liv de här åren. För att jag vet att det har hjälp människor och att det har varit en god sak. Men det kan också ibland bli lite väl mycket så då har jag sagt att den dörren är stängd. Det vill jag gärna hålla superprivat. Jag har inga problem att få frågor om det men någonstans får jag välja, säger Patrik och fortsätter:

– Sen tycker jag inte att det är så konstigt om folk är intresserade av det. Men det är väldigt känsligt när och om, var och hur, det är barn och ja. Det blir en känslig situation, både för mig, någon jag skulle träffa, för barn och så där. Så då tänker jag att jag håller det för mig själv, jag kommer hålla de korten nära bröstet när det väl blir aktuellt.

”Det enda kravet hon hade var att det måste vara en snygg person”

I en intervju med Hemtrevligt berättar nu Patrick mer om tankarna kring att träffa någon ny.

Annons

– Om det var någonting som jag och Hannah faktiskt pratade om innan hon gick bort så var det just det. Hannah sa att om hon dog ville hon att jag skulle träffa en annan tjej. Det enda kravet hon hade var att det måste vara en snygg person, säger han till tidningen.

Det visar sig dock vara en fråga som väcker många tankar i Patricks huvud.

– När är det okej att träffa någon ny? Finns det några regler kring det? Och vad ska andra tycka om saken? Det är några av alla frågeställningar som bubblar runt i mig. Även om jag inte tycker att det borde vara ett känsligt ämne så är det ändå det, säger han och fortsätter efter att ha tänkt på saken.

– För det första ser jag det som att Hannahs och mitt äktenskap liksom miljontals andra förhållanden är en relation som har tagit slut, om än på ett sätt som ingen ville. Då måste man ha rätten att gå vidare med någon annan. För det andra: Om jag skulle gå in i en ny relation med någon så gör jag det för att göra mig själv och mina barn lyckliga.

FOTO: TT

Annons