TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Partiledaren: "Jag ville legalisera marijuana"

03 aug, 2017 
AvHanna Svärd
I september firar Jan Björklund tio år som partiledare för Liberalerna (fd Folkpartiet). Under dessa år har han hunnit med mycket, inte minst uppdraget som vice stadsminister från år 2010. Men i en intervju med tidningen Café berättar han också om tiden som ungdomspolitiker, en tid då han tyckte att legalisering av marijuana kändes rimligt.
Annons

I en intervju med tidningen Café talar Jan Björklund, 55, ut om vägen till politiken. Själv kommer han från en arbetarsläkt där vänsterpolitik länge varit normen.

Sedan snart tio år tillbaka är Jan Björklund partiledare för Liberalerna (fd Folkpartiet), men redan innan 2007 hade han hunnit med en hel del i karriären. Förutom sin politiska karriär är Björklund före detta yrkesmilitär, då han mellan 1991 och 1993 studerade vid Försvarshögskolan och blev major.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men politiken har han varit aktiv i sedan ungdomsåren då han var med i ungdomsförbundet. Och på den tiden hade han en del värderingar som han inte håller fast vid idag.

– När jag var med i ungdomsförbundet ville jag legalisera marijuana, när man är ung är det lätt att tycka vissa saker, när man blir äldre och förälder så tycker man ofta annorlunda, säger han till Café.

Och på frågan om varför det är så många svenskar som själva ser sig som liberaler, i förhållande till hur många som faktiskt röstar på det parti Björklund representerar svarar han så här:

– Vi är ett land där mycket bygger på liberala värderingar, en stor del av befolkningen har liberala värderingar, även om de inte tänker på det. Men jag är inte nöjd med våra siffror om det är det du är ute efter.

Foto: IBL

Annons