Paris Jackson slår tillbaka mot kroppsidealen: "Är inte en XS"

Popstjärnan Michael Jacksons dotter Paris Jackson jobbar till vardags som modell. Nu talar hon ut om förhållandet till hennes egen kropp, och menar att hon inte är mer än bara människa när det gäller utseende och kroppsideal.

Modellen Paris Jackson, 19, är det nya ansiktet utåt för märket Calvin Klein. Men trots det prestigefyllda uppdraget menar Paris själv att hon inte har den typiska modellkroppen.

“Jag får inte plats i provplagg på catwalken. Jag har ärr, bristningar och celluliter och akne. jag är en människa, inte en docka”, skriver hon i ett meddelande till  i-D Magazine.

Paris som gärna vill vara öppen med hur det faktiskt ser ut bakom modellfasaden, berättar att hon inte alls följer någon strikt kost, eller ser perfekt ut för den delen.

“Jag är inte symmetrisk, jag är inte en storlek XS, jag äter hamburgare och jättemycket pizza”, skriver hon till tidningen.

Hon passar även på att problematisera samhällets krav och ideal, som enligt henne planterar negativa tankar kring ens egen kropp, hos var och en idag.

“Tyvärr är det omöjligt att känna sig trygg i sig själv 24/7 på grund av det här samhället. Media matar oss konstant med perfekta bilder. Jag har ett flertal komplex som alla andra.”

Läs också: Stjärnan erkänner: Jag är Paris Jacksons biologiska pappa

Foto: IBL

SENASTE NYTT!