TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

PH-Ulrikas oro efter beskedet om cancern – ska opereras

17 okt, 2018 
Malin Ljung
I somras fick Ulrika Forsberg reda på att hon drabbats av cancer. Nu ska hon operera bort jättetumören som ska skickas på analys, och samtidigt flaggar läkarna för var resultatet kommer visa.
Annons

I somras meddelade den tidigare Paradise Hotel-deltagaren Ulrika Forsberg, 27, att läkarna upptäckt en tumör. Och de misstänkte att det rörde sig om en obotlig cancerform. Det tragiska beskedet förändrade allt för tv-profilen som idag lever mammalivet med sina två små söner.

Ska jag inte ens få fylla 30 å mina barn ens fylla 5? Låt allting bara vara en dröm! Låt de säga att mitt skelett bara växt konstigt, att det är bara att ta bort.. vad som helst! Säg att allt kommer försvinna! Annars kommer mitt hjärta blöda sönder innan cancern tar mig“,

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Några veckor senare och flera undersökningar senare kunde de dock konstatera att det rörde sig om en lindrigare form av cancer.

“Alla läkare hade fel. Dom var säkra på att de var metastas, sarkom och allting där. Men! Jag har en sorts skelettcancer som heter jättecellstumör (en jättecellstumör är ovanlig och brukar oftast vara godartad) jag har en jättecellstumör på mitt sittben som tyvärr är elakartad och växer aggressivt och förstör mitt skelett, just nu har den orsakat två frakturer i min höft (inte så konstigt man har lite ont) MEN trots att det är en cancer och elak tumör så är det lindrigt (Det finns en liten liten risk att den kan spridas som en metastas i lungan, MEN det är otroligt ovanligt att den gör de) men den är inte dödlig och den går att bota”, skrev Ulrika då på sin Instagram.

Annons

Nu är det dock klart att tumören ska opereras bort, och det hela ska ske i början av november. I ett nytt inlägg på Instagram beskriver Ulrika Forsberg hur läkarna ska ta bort tumören genom att skrapa den ur skelettet och fylla med bencement. Dessutom ska tumören skickas för vidare analys, och det resultatet oroar Ulrika.

“Jag hoppas svaret säger att de fortfarande är en jättecellstumör då, men tyvärr sa min läkare att risken fanns att dom kunde se efter dom tagit bort den att de va sarkom.. men vi håller tummarna”, skriver hon.

Ända sedan beskedet om tumören i somras har Ulrika Forsberg fått sprutor, men tumören har inte minskat i storlek. En annan grej som oroar är att tumören kan förändras, så trots att den i nuläget är godartad kan den enligt Ulrika snabbt bli aggressiv.

“Men de som känns lite jobbigt är de att efter man opererat bort denhär tumören så är det tyvärr vanligt att tumören kommer tillbaka å tillbaka å tillbaka (flera gånger) de innebär rädsla att om den kommer tillbaka som jätte aggressiv, å sen innebär det flera operationer, å de känns lite jobbigt.. hur ska jag kunna hinna träna upp min kropp, hinna läka? Å när kommer jag kunna ta en joggingtur igen? Allt känns så långt bort bara”, skriver hon.

Annons

Innan operationen kommer 27-åringen att genomgå en ny röntgen för att säkerställa att tumören inte växt mer, och framför allt för att se att det inte spridits till lungorna.

Det var i april som Ulrika Forsberg började fatta misstankar om att allt inte stod rätt till i kroppen. Hon led av smärta i höften som aldrig gav med sig, och till slut uppsökte hon läkare. Det var då hon fick det jobbiga beskedet. Sedan dess har hon tvingats lägga om sitt liv helt för att orka med, bland annat sålde hon sin älskade häst.

Sex månader efter de första smärtorna börjar Ulrika känna sig frustrerad över vad diagnosen gör med henne.

“Känner mig fast i en kropp som inte är min.. att inte kunna springa liksom, inte Kunna använda sin egna kropp som man vill.. de e lite frustrerande.. men jag hoppas på det bästa”, avslutar hon sitt inlägg.

Ulrika Forsberg var med i Paradise hotel 2014, samma säsong som Saga Scott, Kristian Täljeblad och Paulina “Paow Danielsson. Efter programmet har hon dragit sig undan rampljuset, men följs av över 80 000 personer på Instagram där hon delar med sig av livet som småbarnsmamma.

FOTO: TV3, Instagram

Annons