"Paradise Hotel"-Smail såg sin granne krossas av en sopbil

"Paradise Hotel"-Smail såg sin granne krossas av en sopbil

Smail Alihodzic, 24, är flickfavoriten som räddade livet på jämnårige "Paradise Hotel"-kamraten Ervin Veisz när han höll på att drunkna, men det är inte den enda skakande upplevelsen dokusåpadeltagaren varit med om...

När Smail Alihodzic, 23, var tio år bodde han i Rosengård, Malmö. Där hade han en jättesnäll granntant som varje gång han höll upp dörren för henne brukade sticka åt honom en tia eller en tjuga. En dag när hon som vanligt gav honom en slant gick allt fel. Helt fel!

–Vi log mot varandra. En sopbil backade samtidigt, mot henne. Hon hörde den inte, för hon var döv. Han som körde pratade i telefon. Jag såg hur den körde över henne. Och hon dog. Hon skrek. Jag såg hur den åkte över hennes ben, säger Smail till Expressen och berättar om ångesten han sedan upplevde:

– Jag kände… inte att det var mitt fel, men att jag hade kunnat göra något. Då bestämde jag mig för att om jag någonsin kan påverka något ska jag bara göra det direkt.

Paradise Hotel hösten 2014

Smail i Paradise Hotel. Foto: TV3

Det tragiska minnet av att se granntanten dö gjorde att Smail alltid agerar när någon befinner sig i nöd. Som när Paradise Hotel-kompisen Ervin Veisz, 24, höll på att drunkna. Efter en inspelningssejour i “paradiset”, Mexiko, lämnades deltagarna alkoholpåverkade på en strand när de bestämde sig för att ta ett dopp. En våg tog tag i Ervin och drog ut honom cirka 50 meter till havs. Han greps av panik men Smail kom till undsättning.

–När jag kom fram till Ervin skrek han “hjälp, hjälp”. Jag sa: “Du måste sluta skrika hjälp nu, det kommer ingen hjälp. Det är bara du och jag”. Då blev han lugn, säger Smail.

Paradise Hotel hösten 2014

Ervin Veisz höll på att drunkna. Foto: TV3

Han fortsätter:

– Jag tänkte: “okej jag kan simma in till land och rädda mig själv, men jag kan inte lämna honom där”. När jag insåg det var jag osäker på om jag själv skulle klara mig. Jag har läst att i många drunkningsolyckor är det dem man vill hjälpa som drar ner en, med dem.

Som tur var gick allt bra och nu har Ervin gjort en tatuering tillägnad sin hjälte. Gaddningen föreställer fjäril med texten “F#ck Poseidon. Keep that Smail”.

Skärmavbild 2014-10-27 kl. 14.11.28

Ervin med tatueringen tillägnad hans hjälte Smail. Foto: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN