TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Paradise hotel-Emma om sjukdomen: “Vill bara gråta”

23 mar, 2019 
Hannah-Fina Rohrmüller
Emma Hällström i grön tröja
Emma Hellström, 25, är nu aktuell för andra gången i Paradise Hotel 2019. Nu berättar hon om sin svåra sjukdom och hur det är att leva med den.
Annons

Emma Hellström, 25, var en av deltagarna i Paradise Hotel 2017. I Paradise Hotel-huset träffade hon deltagaren Smail Alihodzic, 28, som hon efter säsongens slut flyttade ihop med. Men efter bara ett par månader tillsammans kom beskedet att paret hade valt att gå skilda vägar.

Emma är nu aktuell i nya säsongen av Paradise Hotel och berättade inför programstarten att hon i år tänker vara den som kastar kulan. I programmet ser man en glad tjej, men bakom kulisserna lever hon med en smärtsam sjukdom – endometrios.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Endometrios kan göra riktigt ont och orsakas av celler som liknar livmoderslemhinnan och hamnar utanför livmodern, fastnar på fel ställen så som i buken och kan börja växa. Emma berättar nu i en Instagram story om känslorna över sjukdomen, som tar över stora delar av hennes liv.

– Jag har så ont så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag har legat här sedan klockan tio i morse, blir så less. Det är ungefär fyra dagar i månaden som jag inte har ont, säger Emma.

Annons

Hon fortsätter:

– Man vill bara gråta, det förstör hela ens dag. Man blir trött, tung och orkar inte göra någonting. Man kan inte påverka det heller, du vaknar upp och hoppas på att du har en bra dag.

Första gången Emma Hellström berättade om sin endometrios var 2018, då hon samtidigt gick ut med att hon lider av IBS. Magproblemen och hennes endometrios har orsakat henne mycket smärtor.

– Min sexlust varierar väldigt mycket. Det beror en hel del på mina magsmärtor. Jag har både IBS och endometrios. Min endometrios gör att min livmoder, mina äggstockar och mina tarmar är sammanväxta. Detta gör att så fort det trycker på tarmen så trycker det på allt annat, vilket det egentligen gör så fort man äter någonting. Det är hemskt, berättade Emma Hellström i podcasten I sanningens namn.

FOTO: TT/Mickan Palmqvist, TV3

Annons