Paradise Hotel: Produktionens hantering av Simons uttalande om Josie

Paradise hotel 2020

Efter Simon Weidersjös hårda uttalande om Josefin ”Josie” Capllonch i säsongens första parceremoni av Paradise Hotel, tas hans svar aldrig med.
För Hänt förklarar nu NENT anledningen till detta – samt hur situationen hanterades bakom kulisserna.
– Samtliga reagerade starkt och blev minst sagt förvånade, säger Susanne Nylén, presschef på NENT till Hänt.

Det har bara gått några få avsnitt av Paradise Hotel 2020 men att säsongen bjuder på drama står inga tvivel om. Tårar, skrik och konfrontationer redan under första veckan ser lovande ut för dokusåpa-tittarna. Under onsdagskvällen var det dags för den första parceremonin – något som slutade i årets hittills största drama.

Deltagarnas chock efter Simons hårda uttalade

Innan ceremoni fick de manliga deltagarna i uppgift att utse vem av Josefin ”Josie” Capllonch, 33, och Paulina ”Paow” Danielsson, 27 som skulle krönas till den riktigt drottningen. Genom att gå ner på knä framför tjejen gjorde de sina val. Tillslut var det Josie som vann omröstningen. Någon som inte röstade på Josie var Simon Weidersjö, 25. Under säsongens första parceremoni gör han plötsligt ett hårt uttalande om anledningen.

– Jag hade aldrig kunnat knäböja för Josie. Jag knäböjde för Paulina som jag tycker är den riktiga drottningen, säger Simon i programmet och forsätter:

– Jag hade kunnat knäböja för Josie om jag hade en pistol mot huvudet. Jag kommer inte knäböja för någon som har sugit kuk i tv i typ tre avsnitt.

Programledare Rebecca Stella och samtliga deltagare visar sig bli chockerade efter orden. Efter att Josie ifrågasatt Simons uttalande som inte baseras på fakta erkänner han att han inte har koll. Därefter frågar Rebeccca Stella honom om hur han tänker kring hur han uttrycker sig. Något som Simon inte har svar på, istället ber han om att få tänka på svaret.

Samtalsämnet byts och nytt drama bryter ut under parceremonin. Plötsligt flikar Simon in med att han nu har ett svar.

– Jag har tänkt på frågan som du ställde till mig tidigare, säger Simon.

– Vänta lite, säger Rebecca.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför klipptes Simons svar bort: ”Inte relevant”

Tittarna får dock aldrig höra Simons svar, istället fortsätter parceremonin utan Simons genomtänka svar. För Hänt berättar nu produktionsbolaget hur diskussionerna gick kring uttalandet, bakom kameran.

– Simon uttryckte sig minst sagt klumpigt i säsongens första parceremoni vilket det också blev diskussioner om efteråt i programmet. Att klippa bort det hade inte varit försvarbart då samtliga reagerade starkt och blev minst sagt förvånade vilket också Rebecca Stella visar tydligt, säger Susanne Nylén, presschef på NENT och fortsätter:

– När han inte kunde svara på Rebecca Stellas fråga bad han om att få återkomma. När han gjorde det syns det att hans timing inte var optimal. Och svaret blev heller inte relevant, säger Susanne Nylén

Efter händelsen kallade produktionen in till ett möte med deltagaren.

– Självklart tog produktionen också ett samtal med Simon efter parceremonin och förklarade att han måste tänka på hur han väljer att uttrycka sig framåt, säger Susanne Nylén till Hänt.

Simons egna ord om uttalandet

När Hänt når Simon berättar han om sina tankar kring vad som sades under den första parceremonin.

– Att knäböja är generellt en handling av underkastelse vilket jag inte känner mig bekväm med att göra överhuvudtaget och kanske framförallt inte för någon som jag inte ser upp till, säger Simon till Hänt och fortsätter:

– Det blev lite förhastat. Jag hade kunnat säga de här sakerna som jag menade på ett väldigt annorlunda sätt. Det är hetsig stämning därinne och det är ingenting som bortförklarar mina ord men det blev lite väl hastigt och det jag känner idag är att jag tycker att hon är tung. Hon gör sin grej men det är ingen person som jag ser upp till och jag skulle aldrig vilja knäböja för henne.

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar deltagarna i Paradise hotel hösten 2020

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Simon Weidersjö i Paradise hotel 2020

FOTO: Viafree