Paradise Hotel-Nina fast i tyfon – berättar om skräcken

Nina Glimsell om skräcken under mardrömsresan

Nina Glimsell Udovicic reste i Filippinerna under julen när det drog in en kraftig tyfon över landet.
Nu berättar tv-profilen om den otäcka händelsen i en video på Youtube.
– Nu är jag så rädd. På riktigt jag dör, säger hon i videon.

Nina Glimsell Udovicic, 25, var en av deltagarna i höstens säsong av Paradise hotel. Hon har även varit med i programmet under 2018. Idag är hon en influencer och även Youtuber. Hon reser just nu runt i Asien och under julen var hon i Filippinerna – där det var en tyfon. Under julafton och juldagen drog en tyfon in över landet och orsakade stor skada. Minst 16 personer har rapporterats omkommit i stormen som drog in över landet med vindstyrkor på över 38 meter per sekund, rapporterar lokala medier.

Nina Glimsell om skräcken

I en video på Youtube berättar nu Nina om det som inträffade och visar även upp film från självaste julafton då ovädret slog till.

–Vi har fått tre varningar om den här tyfonen nu. Vi bor på ett bra hotell så det känns bra, men tänk på alla som inte gör det, säger hon i videon.

Då alla färjor och flyg ställdes in kunde de inte komma därifrån. När Nina filmar deras julfirande går plötsligt även strömmen på grund av tyfonen. Hon berättar hur det blir helt kolsvart och att täckningen på telefonen försvann.

– Det är fett läskigt, hela ön släcktes, säger hon.

I videon är Nina märkbart upprörd.

– Nu är jag så rädd. På riktigt jag dör, säger hon och tillägger:

– Vi  kan inte ens ringa våra föräldrar. Det är inte tänt någonstans. Det är nu stormen kommer, jag får panik.

Låste in sig

I videon hör man hur Nina och hennes vänner bestämmer att låsa in sig på rummet under stormen för att känna sig trygga. Under nästa sekvens i filmen har det gått några dagar sedan stormen och de har lyckats resa vidare till ett annat land.

– Vi klarade oss bra för vi hade ett bra hotell. Det är tragiskt för de är många som gick bort i den här tyfonen. Det var många som bodde på hotellet som var lokalbefolkning för de inte kom hem. Jag tror att det omkom cirka 50 personer och flera djur, säger Nina Glimsell i videon.

FOTO: Youtube, TT/Eero Hannukainen

Senaste nytt