Paradise Hotel-kontraktet: Så mycket lön får man och här är kraven

Paradise Hotel-kontraktet: Så mycket lön får man och här är kraven

Hur ser egentligen Paradise Hotel-deltagarnas kontrakt ut?
Vad får de göra, och framförallt vad får de inte göra?
Hur mycket pengar kan en deltagare få för att medverka i programmet? Här är svaret!

Ett av de mest populära tv-programmen är TV3:s succé Paradise hotel. För att medverka i programmet som deltagare finns det ju ett och annat som kan locka, exempelvis semester, sol, bad och en hel del fest. Vad som sedan visas på tv är inget som deltagarna själva kan påverka.

Deltagarna i Paradise hotel 2020.

Några av deltagarna i Paradise hotel 2020. FOTO: Nent

Men hur ser egentligen villkoren ut för en deltagare?

Det här måste deltagarna göra

I och med sin medverkan så måste deltagaren ge full kontroll till tv-bolaget över sina Youtube-kanaler, podcasts och en förhandsrätt på kalendern. Men ja, kontroll över egentligen allt som deltagaren eventuellt kan tjäna pengar på, enligt Aftonbladet. Och du får heller inte ha okända barn.

En deltagares kontrakt, som Aftonbladet har tagit del av, visar på att Nent kräver rätt att styra den enskilda deltagarens Youtube-kanaler i ett helt år efter att finalavsnittet sänts.

Flera slags garantier behövs lämnas av deltagaren. Bland annat att de inte är förlovade, gifta, sambo eller i ett förhållande över huvudtaget.

Inte heller får deltagaren ha barn som de inte berättat om för produktionen.

Men där slutar inte kraven. När det gäller deltagarnas sociala kanaler så behöver de skriva om tv-programmet minst två gånger innan premiären går av stapeln på tv. Efter det ska minst ett inlägg i veckan som publiceras handla om programmet.

Det här får deltagarna inte göra

Något som du absolut inte får göra som deltagare i Paradise Hotel är att berätta för någon att du medverkat. På det sättet kan du bryta kontraktet, vilket kan ge upp till 200 000 kronor i böter.

Förutom att bryta ett kontrakt får du inte heller avslöja detaljer om varken inspelningen, tv-produktionen eller programmet.

Under sändningstid av Paradise hotel och fyra veckor efter finalen visats får deltagaren inte medverka i en annan tv-kanal utan tillstånd.

Lisa kramar Andy hejdå i Paradise hotel 2020

FOTO: Viafree

Så mycket lön får deltagarna för att vara med i Paradise Hotel

Men det är inte bara krav och motkrav, utan även lite lön med i bilden. För att medverka i programmet får deltagaren, vars kontrakt Aftonbladet tagit del av, totalt 35 000 kronor i lön. Men uppgifter till Aftonbladet menar att ersättningen för att medverka i tv-programmet kan ligga på runt 30 000 till 40 000 kronor.

Men något som kan höja lönen rejält är om deltagaren är känd sedan tidigare.

När Aftonbladet kontaktar Nent Groups och TV3:s presschef Susanne Nylén angående Paradise hotels deltagaravtal fick de svaret:

– Vi kommenterar aldrig innehåll eller detaljer i våra kontrakt.

FOTO: NORDIC ENTERTAINMENT GROUP, Karin Törnblom/TT