Paradise Hotel-deltagarna avslöjar sina värsta tragedier

Toby, LIsa, Marcus och Alice i Paradise Hotel
NU GRATIS

Här berättar deltagarna i Paradise Hotel om sina livs värsta trauman.
✔︎ Avslöjar okända tragedin: “Därför är jag med i Paradise hotel”.
✔︎ Svåra tiden – efter pappans självmordsförsök.
✔︎ ”Han dog två veckor innan jag skulle vara med i PH”.

Här öppnar flera av deltagarna i Paradise Hotel upp sig och delar med sig av sina värsta tragedier.

Lisa Sidén i Paradise Hotel

Lisa Sidén.

✔︎ Lisa Sidén, 19, Stockholm

Vad är det värsta du har varit med om i livet?

– Det var när jag blev mobbad som liten. Men det är inte jobbigt nu, jag blir inte påverkad av det idag.

– Sen dog även min bästa kompis syster för två år sedan. Det var väldigt jobbigt också. Jag är en person som alltid är glad, så det är svårt att vara ledsen.

 

◼️◼️◼️

 

Marcus ”Mcuze” Johansson i Paradise Hotel

Marcus ”Mcuze” Johansson.

✔︎ Marcus ”Mcuze” Johansson, 25, Stockholm

Vad är det värsta du har gått igenom i livet?

– Det var när min farfar gick bort, det var i september i fjol. Han betydde allt för mig. Han gick bort två veckor innan jag skulle vara med i PH, så jag får några mental breakdowns därinne på grund av farfar.

Funderade du på att ställa in din medverkan i PH?

– Nej, jag hade bara mått ännu sämre om jag hade legat hemma. Om man har en sak som grämer en så tror jag att det är bra att åka iväg för då kan man koppla bort det och tänka på annat. Annars går man hemma och då tror jag tankarna hade studsat mer i skallen.

Varför betyder han så mycket?

–  Jag vet inte. Vi har haft ett speciellt band, han har ställt upp så mycket i alla lägen. Man får typ en annan relation till mor- och farföräldrar. Ens föräldrar är med i bra och dåliga stunder, de är också de som ligger på en hela tiden. Mor- och farföräldrar träffar man ibland och då är allt frid och fröjd. Det är positivt med föräldrarna, men det är mer övertag på positiva stunder med mor- och farföräldrarna.

 

◼️◼️◼️

 

Alice Arvidsson Paradise Hotel

Alice Arvidsson.

✔︎ Alice Arvidsson, 22, Örebro

Vad är det värsta som har hänt i ditt liv?

– Det var när min storasyster gick bort. Vi är inte systrar via blodsband, vi är familjevänner.

När var det?

– Hon gick bort för lite mer än två år sedan.

Vad hände?

– Hon tog en överdos. Hon hade varit nykter väldigt länge, det hade gått jättebra. Sen var det en dum grej som hände, det var inte planerat alls.

En olyckshändelse?

– Lite så.

– För mig kommer hon alltid att vara min storasyster. Vi har varit familjevänner hela livet, jag kommer inte ihåg ett liv utan henne, jag har inga minnen utan henne.

Hur har du bearbetat den sorgen?

– Det har varit väldigt jobbigt. Det var otroligt jobbigt första halvåret. Då gjorde jag ingenting förutom bara låg hemma och mådde förjävligt. Sen var det mina kompisar som tog tag i mig, de sa till mig att hon inte hade velat att jag låg i sängen och var ledsen. Det var nog lite delvis därför jag valde att ställa upp i PH med. Jag tänker fortfarande på henne varje dag, men jag vet att hon inte hade velat att jag satt och var ledsen varje dag.

◼️◼️◼️

 

Toby Johnson i Paradise Hotel.

Toby Johnson.

✔︎ Tobias ”Toby Johnson” Häggström, 20, Stockholm

Vad är det värsta som har hänt dig?

– Jag har en väldigt traumatisk och jobbig uppväxt, båda mina föräldrar är missbrukare. Min pappa har försökt att ta livet av sig vid flera tillfällen. Jag har haft det väldigt tufft och på grund av det har jag bott själv sen jag var 15 år gammal. Jag har kämpat mig uppåt och har mycket att tacka mig själv för att jag har tagit mig dit jag är i dag.

Hur tuff var uppväxten för dig?

– Jag bodde hos min mamma till jag var sex år, då var min pappa missbrukare. Hon började missbruka när jag var sex år. Min pappa försökte sluta tvärt för att få vårdnaden om mig, så han kämpade extra mycket för det – men han hade fortfarande problem med alkohol. Han led även av psykisk ohälsa när jag var 14 år, det var då han försökte ta livet av sig och var väldigt paranoid. Det var det som ledde till jag fick bo själv.

Har du haft jobbiga perioder?

– Jag har aldrig hamnat i en depression eller så. Men däremot har jag upplevt existentiell kris, ställt mig frågor som: vad lever jag för? Varför gör jag det här? Jag har absolut fått kämpa mycket med mitt psyke. Jag är glad att det som har hänt mig har hänt just mig, och inte någon som har ett svagare psyke. Jag har ändå klarat det ganska bra.

Hur är din relation med din pappa och mamma i dag?

– Min pappa har jag en relation med, min mamma har jag ingen relation med.

Hur känns det?

– Det är jobbigt. Men jag vill inte ha en relation med min mamma om hon inte är 100 procent frisk.

 

◼️◼️◼️

 

Jeane Tabuena I Paradise Hotel

Jeane Tabuena.

✔︎ Jeane Tabuena, 24, Göteborg

Vad är det värsta du har varit med om i ditt liv?

– Jag har haft det väldigt tufft många gånger under mitt liv. Det har gjort mig starkare. Men jag vet inte om jag kan gå in djupare det just nu.

Handlar det om relationer?

– Ja, lite sånt handlar det om.

◼️◼️◼️

 

David Lönnberg I Paradise Hotel

David Lönnberg.

✔︎ David Lönnberg, 23, Göteborg

Vad är det värsta du har varit med om i livet?

– Oj, jag tycker själv att jag har haft ett fett tråkigt liv. Morsan fick bröstcancer för ett år sen och vi är en sån macho-familj. Vi har bara killar i familjen, förutom morsan. Så det var ingen som pratade om det. Men jag tror att det ligger latent, att folk tycker det var jobbigt i familjen. Sen skiljde sig morsan och farsan nyss också, det är fett jobbigt. Min tvillingbrorsa tycker det är jobbigt. Men jag tänker att om mina föräldrar mår bättre i längden av det, så då mår jag bättre.

 

◼️◼️◼️

 

Viktor Arabzadeh i Paradise Hotel

Viktor Arabzadeh.

✔︎ Viktor Arabzadeh, 27, Göteborg

Vad är det värsta du har varit med om i livet?

– Mina föräldrar gick igenom en skilsmässa samtidigt som jag och mitt ex gjorde slut efter sju år. Det tog slut, vi skulle sälja lägenheten. Det var ett tufft år. Jag brukar alltid säga ”allt är temporärt. Bra tider är temporära och dåliga tider är temporära. Bra tider njuter vi inte av och de går fort, dåliga tider plågas man av, men det känns som de pågår för evigt.” Det gäller att lära sig hantera de olika situationer på ett bra sätt.

Hur länge var dina föräldrar gifta?

– I 30 år, så det var tufft. Samtidigt var det rätt. När det gäller vårt förhållande så hade vi ju byggt upp ett liv tillsammans. När jag började sova ensam hade jag kuddar bakom ryggen för att känna någon slags närhet, så det var skittufft i början. Men jag mår bra som singel i dag, jag fokuserar mer på mig själv.

Foto: Nent group

FRÅN FÖRSTASIDAN