Paradise hotel-Calle Åbergs ärliga ord om kampen mot cancer

Paradise hotel-Calle Åbergs bild om kampen mot cancern

Tv-profilen Calle Åberg fick beskedet om att han drabbats av cancer i början av 2020.
I sin tuffa kamp mot sjukdomen berättar nu Calle om sina känslor och tankar.
”Annars ligger jag helt orkeslös gråtandes i smärtor”, skriver Calle på Instagram.

Paradise hotel– och Ex on the beach-profilen Calle Åberg, 26, fick beskedet om att han drabbats av akut lymfatisk leukemi, en typ av blodcancer, i början av år 2020.

När Calle tog emot beskedet hade han redan varit sjuk i nio veckor, men inte fått hjälp från sjukvården.

I en intervju med Hänt berättade profilen att han tiden innan beskedet lidit av extrem trötthet minskad aptit och utslag över kroppen. Han förstod att något inte stod rätt till med honom, men sjukvården valde att inte lyssna.

– Jag visste att jag var sjuk. Att jag var sjuk på riktigt, har Calle tidigare berättat för Hänt.

Han bad flera gånger om att en läkare skulle ta ett blodprov på honom, men menar att han blev avfärdad då hans symptom liknande vanlig influensa. När han flera veckor senare mottog beskedet om sjukdomen så blev han både arg och besviken.

– Jag bröt ihop. Jag kände mig så sviken, jag hade haft rätt hela tiden, berättade han för Hänt då och fortsatte:

– Det behövdes bara ett litet blodprov men de hade redan bestämt sig för vad jag led av.

Ärliga orden om tunga kampen

Calle har själv, men också med hjälp av sin fru Mariam, delat med sig av sin tuffa resa och har delat ett starkt inlägg på Instagram där han berättar om kampen mot cancer.

”All den stryk kroppen får ta efter helkroppsstrålning, tuffa cellgifter och en transplantation är inte nådig. Nu när jag inte har något immunförsvar och alla mina världen är på botten så drabbas man av otaliga biverkningar”, skriver Calle på Instagram och fortsätter:

”Många nätter som jag gråter mig till söms för att jag har så ont, för att sedan vakna gråtandes av smärtan på morgonen”.

Calle berättar även i inlägget om all den värk har i kroppen och vilka symptom han lider av, en lång lista av hjärtskärande smärtor. Han berättar även att de ljusa stunderna på dagen är när han får ta stark smärtlindring.

”Annars ligger jag helt orkeslös gråtandes i smärtor. Jag har tur att personalen här i Linköping tar hand om mig väldigt bra i dessa stunder. Den här skiten kommer jag få stå ut med fram tills mina vita blodkroppar som skyddar kroppen återställer sig och det kan ta någon vecka till”, fortsätter Calle på Instagram.

”Ni är hjältar”

Han avslutar inlägget med att hälsa till alla som går igenom den kampen som Calle själv gör med cancer, att de är soldater.

”Ni är hjältar och jag skänker er tankar dagligen! Tillsammans med det fantastiska stöd vi får från er som stöttar oss i detta så ska vi besegra cancer allihop tillsammans”.

Hänt har sökt Calle Åberg.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Senaste nytt