Artikeln innehåller reklamlänkar

PH-profilen Arvid Stenbäcken föll 7 meter: "Allt var krossat"

Paradise hotel-Arvid Stenbäcken föll från en balkong

Arvid Stenbäcken är en av årets nya deltagare i Paradise Hotel 2018. Men under nationaldagen råkade han ut för en olycka, och föll sju meter från en balkong. Nu berättar han om hur han mår idag, och om de tunga känslorna efter händelsen.

Arvid Stenbäcken, 25, är en av de nya deltagarna i Paradise Hotel 2018 som börjar sändas den 3 september på TV3. Men hans liv efter inspelningarna i Mexiko har varit allt annat än en dans på rosor. Under nationaldagen föll han från en balkong och föll handlöst 7 meter rakt ner i marken.

– Skallen, nacken, ryggen, nyckelbenet, revbenen, foten, allt var krossat. Läkaren sa att det var 40 frakturer, säger Arvid Stenbäcken till Hänt. 

Olyckan orsakades efter en utekväll, Arvid Stenbäcken hade tappat bort sina nycklar – men såg att balkongdörren var öppen. Han började därefter klättra ner från högsta våningen på sitt hus för att ta sig till sin balkong, men på vägen gick det helt fel.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

– Jag tittade mig omkring för att se var jag skulle kunna landa och såg en liten jordplätt mellan alla stenar, och det var det som fick mig att överleva, säger Arvid.

Fallet fick honom att förlora medvetandet. Men trots de svåra skador han ådrog sig så kunde det ha gått ännu värre, något läkarna kunde konstatera när de undersökte Paradise hotel-deltagaren.

– Jag var en millimeter från att tappa känseln i nacken och nedåt, säger Arvid.

Han må ha överlevt fallet. Men den tragiska händelsen har gjort att han idag sitter i rullstol och kämpar för att komma tillbaka. Minst ett års rehabträning väntar, det är dock för tidigt att säga om han kommer få några bestående men av händelsen.

Han har dock lärt sig en dyr läxa och vill med sin historia nå ut till andra och varna.

– Det budskapet jag vill få ut är självklart klättra inte på en balkong när du är full. Men också att ni som är vänner och ni som är med folk som är påverkade, det är ert ansvar också att se till att man inte gör dumma saker. När man är ute tillsammans så är allt gemensamt och killar bör ha lika mycket koll på sina kompisar som tjejer har.

Arvid är noga med att påpeka att han inte lägger skulden på sina vänner, och att han efter olyckan ändrat om en hel del i sitt liv.

– Min familj var knäckt över detta, det var tufft att se. Jag ska ta det lugnt framöver, säger han. 

LÄS OCKSÅ: Paows ex Mattias Coleman klar för Paradise Hotel 2018

LÄS OCKSÅ: Exklusivt för Hänt: Se trailern för Paradise Hotel 2018 här

TEXT: Stina Dahlgren, Malin Ljung

FOTO: TV3

 

SENASTE NYTT!