Paradise Hotel-Alexander Ekdahl om varför han offrade Andrea Contreras

Alexander och Andrea Paradise Hotel 2020

Alexander Ekdahl krossade Andrea Contreras Paradise Hotel-dröm när han offrade henne för att rädda kvar Diana Moseni.
För Hänt avslöjar nu Alexander sanningen om sveket och berättar det som tittarna inte fick se.
”Kände mig lite hemsk”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

En helt ny säsong av Paradise Hotel har precis kickat igång och tv-tittarna har några spännande veckor framför sig innan det står klart vem som kammar hem vinsten på en halv miljon kronor.

Inte nog med att åtta tävlingssugna deltagare checkat in på hotellet så har det även avslöjats att flera kända ansikten kommer att dyka upp i säsongen. Dessa är Emma Hellström, Josefin ”Josie” Capllonch, Alexandra Nord, Cornelia Gyllborg, Erica Lindberg, Helen Ablatova, Hanna Bodelson och Paulina ”Paow” Danielsson.

PH-drottningarna är inte de enda kända ansiktena för dokusåpa-tittarna. Faktum är att även deltagaren Andrea Contreras, 20, tidigare har synts i tv-rutan. Hon medverkade nämligen i TV4:s kärleksprogram Love island 2019.

Sanningen om brutala sveket

Andreas Paradise Hotel-äventyr visade sig dock få ett abrupt slut efter att hennes partner Alexander Ekdahl, 23, valde att offra henne för att istället behålla Diana Moseni, 27, som riskerade att åka ut.

Det var under en ceremoni där killarna skulle räcka upp handen som både Alexander, Simon Weidersjö, 25 och Mikail Maarofi, 21, stäckte upp sina armar. Alexander visade sig vara snabbast vilket innebar att han fick Diana som sin partner och därav slängde ut Andrea.

För Hänt berättar nu Alexander sanningen om varför han gjorde som han gjorde.

”Saken var den att vi alla grabbar före offringscermonin, kom överens om att det var jag som skulle offra min partner. Simon och Mikail räckte enbart upp handen för de var oroliga att jag ej skulle göra det och de ville ha kvar Diana”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Vad tittarna däremot inte fick se var att även tjejerna gjorde ett drag för att behålla Diana.

”De andra tjejerna kom till mig och sa att de hellre ville ha kvar Diana än Andrea. I samband med detta kom både Diana och Alexandra till mig och sa att de ville spela med mig. Så jag kände att jag kunde ta den kulan för laget, stiga i gruppens ögon och trots att jag offrar min partner hade jag både Diana och Alexandra som ville spela med mig. Så kort sagt var det ett strategiskt tänk i spelet, köra ut min partner för jag skulle ändå ha någon att köra med. Samt göra hela gruppen nöjda och stiga i deras ögon vilket kändes viktigt såpass i början av spelet”, skriver Alexander.

”Kände mig lite hemsk”

När beskedet nådde Andrea visade hon snabbt starka känslor över Alexanders beslut att offra henne. Detta menar Alexander kändes jobbigt.

Det är aldrig kul att se någon annan människa ledsen så det kändes ju tråkigt. Dock hade vi knappt hunnit bygga en relation i och med att det bara gått en dag. Kände mig lite hemsk för en liten stund men de andra kom fram och kramade mig och jag kände direkt att jag hade stigit i deras ögon i och med att jag hade vågat ta ett tufft beslut. Allt går väldigt snabbt därinne med brev och så vidare så man har aldrig riktigt tid att reflektera för länge över något innan helt plötsligt något nytt händer.

LÄS OCKSÅ Mikail “Miki” Maarofi och Diana Mosenis relation efter romansen i Paradise Hotel

LÄS OCKSÅ: Paradise hotel-Tanja Ingebretsen Kallin om brännskadan: ”16 000 volt”

FOTO: Viafree/Fredrik Nilsson/TT