Paradise hotel 2020: Deltagarnas största sorger

Paradise hotel 2020

Årets säsong av Paradise hotel har dragit igång. Nu berättar åtta av deltagarna om deras mörkaste perioder i livet.
✔︎ Bestämde sig för att förändra livet – gick ner 30 kilo på nio månader
✔︎ Lämnade huset i december. Sen dog mamman i corona: "Hela min värld är upp och ner"
✔︎ Realitystjärnan har förlorat allt: "Det tuffaste jag varit med om"

Åtta Paradise hotel-deltagare delar med sig av sina jobbigaste perioder i livet – och hur de tog sig ur dem!

Diana Moseni

Diana Moseni

Diana Moseni, 27, har kommit in i årets Paradise hotel som ett bombnedslag. Redan efter första veckan har tittarna fått se henne gå igenom de flesta känslor i känsloregistret för att sedan slås ut i årets första parceremoni.

Men trots att tårar inte verkar främmande för Diana beskriver hon sig själv som en tjej med ganska tuff yta som sällan visar känslor öppet. Även om hon gärna delar med sig av sina tankar för att hjälpa sina många följare på sociala medier.

Diana var bara 21 år gammal när hon plötsligt förlorade sin mamma. Tiden efter mammans bortgång var tuff då de båda stod varandra väldigt nära.

– Jag tror absolut att jag har gått igenom mer i livet än vad de flesta har. Jag har bott i tio olika städer i Sverige och tre olika länder runtom i världen. Att ha flyttat runt så mycket och förlorat någon så nära när man bara är 27 år tror jag har format mig till den jag är idag. Att jag har den starka karaktären som jag har idag.

Och trots att sorgen efter mamman fortfarande är något som tynger henne tror Diana att hon kan använda sin erfarenhet för att hjälpa andra.

– Vi stod varandra väldigt nära. Men jag tror inte bara att den här erfarenheten har gett mig styrka. Jag tror att jag kan dela den styrkan med mina följare och hjälpa dem med vad de går igenom.

◼️ ◼️ ◼️

Josefin “Josie” Capllonch

Paraise Hotel 2020 Josie

Josefin ”Josie” Capllonch, 32, är en av Paradise hotels drottningar som checkar in på hotellet i år. Trots att förra årets säsong tog hårt på realitystjärnan väljer hon att komma tillbaka för en andra omgång.

– Jag lät känslorna ta över förra gången och blev lite spelad av killarna. Det här året kommer jag inte göra samma misstag, säger Josie när hon kommer in i programmet redan i första veckan.

Att förra året var tufft för Josie är dock inget hon hymlat med. I säsongen kunde tv-tittarna alla ta del av hennes besvikelse då hon blev utspelad av Marcelo Peña bara en dag innan finalen.

– Jag är så fruktansvärt besviken, sa Josie då.

Idag har Marcelo och Josie ingen kontakt med varandra och när Hänt ställer henne frågan kring vilken period i hennes liv som varit tuffast är det just tiden kring Paradise hotel som hon lägger vikt vid.

– Eh, jag har överlevt Paradise hotel två gånger.. Fy fan, säger Josie och himlar med ögonen.

Inte heller verkar denna säsong bli mindre fartfylld än den förra då Josie lovar att tittarna inte kommer att bli besvikna. Hon lägger dock till att det inte kommer att vara lika mycket bråk och drama från hennes sida.

– Men det är mycket sex. Det är det enda jag kan säga.

◼️ ◼️ ◼️

Tanja Kallin

Tanja Kallin

När Tanja Kallin, 22, klev in på hotellet var det inte många tittare som kunde undgå att se hennes ärr som sträcker sig från bröstet och ner på kroppen. Sanningen bakom ärren var ett dumt beslut som togs för sex år sedan då Tanja på skolavslutningen efter nian bestämde sig för att klättra upp på en tågbro för att titta på solnedgången.

– Jag kom åt en tågledning och fick 16 000 volt i mig. Det gick ju bra, men man tror att man är så öppensinnad och att man har koll på livet. Men sen när man inser hur skört det är, då uppskattar man det mycket mer, berättar Tanja för Hänt.

Resultatet efter olyckan blev flera år av rehabilitering,  månader på sjukhus och en 50 procentig brännskada. Till en början var det just ärren som Tanja oroade sig för efter händelsen men efter ett aktivt val har hon idag lärt sig att tycka om sig själv precis som hon är.

– Man är 15 år. Det är en jävligt känslig ålder så blir man brännskadad och folk börjar glo eftersom man ser lite annorlunda ut. Det var lite jobbigt i början. Men sen fattar man ju också att alla ser annorlunda ut. Jag skiter i om du har stora öron eller har en arm, man måste acceptera alla ändå. Och man lär sig verkligen att vara sig till 110 procent. För det finns bara en människa som är som en själv.

◼️ ◼️ ◼️

Mikail “Miki” Maarofi

Pradise hotel Mikael "Miki"

Efter första veckan såg Mikail “Miki” Maarofi ut att bli årets hunk i Paradise hotel. Efter en intim stund med heta kyssar tillsammans med partnern Diana Moseni såg framtiden ljus ut. Men redan samma vecka är han med och spelar ut sin partner för hålla kvar PH-drottningarna Paulina “Paow” Danielsson och Josefin ”Josie” Capllonch på hotellet.

Men livet har inte alltid varit helt enkelt för Miki som sedan han var barn jobbat hårt med sin vikt.

– Jag var väldigt mullig som liten. Tjock skulle jag säga till och med, säger Mikail till Hänt.

Mellan sjuan och nian ökade Mikail i vikt och när folk omkring honom började slänga kommentarer om hans kropp omkring sig fick det honom att reagera. Så i första året på gymnasiet fick Mikail nog.

– Jag tränade 14 gånger i veckan i 9 månader och blev av med 30 kilo. Det var nog faktiskt min pappa som gav mig kraft till det. Och en händelse med min kusin där han retade mig för att om jorden skulle gå under så skulle jag vara den sista att överleva eftersom jag har så mycket fett.

Den hårda träningen gav resultat och Miki bär idag med sig upplevelsen som något stärkande.

– Om jag kunde göra det, varför skulle inte någon annan kunna det? Det var jävligt tufft i början men jag började långsamt och ökade på med tiden. Idag kan jag träffa gamla klasskompisar som knappt kan tro att det är mig de ser.

◼️ ◼️ ◼️

Helen Ablatova

Helen Albakova

Ett annat känt ansikte i årets säsong är Helen Ablatova, 24, som kommer in som en av PH-drottningarna. Som 12-åring kom hon till Sverige tillsammans med sina föräldrar från Kirgizistan som en gång var en del av Sovjetunionen. Idag berättar Helen om upplevelsen att komma till Sverige så pass sent i livet.

– Jag hade inte samma start och förutsättningar som dem som är födda här i Sverige. När jag kom hit hade jag ett mål, att lära mig svenska och sedan att bli någon.

Trots att Helen idag är glad över den erfarenhet hennes ursprung har gett henne då hon talar flytande ryska sedan barnsben och har en större förståelse för flera samhällsfrågor menar hon att det inte alltid har varit enkelt.

– Det svåraste har varit att passa in här. Det är inte så jättelätt att komma från ett helt annat land, speciellt inte när du är vuxnare, och passa in i ett samhälle som är motsatsen till vad du är van vid. Så det är nog att vara svensk som varit det tuffaste.

Idag pluggar Helen andra terminen på Södertörns högskolas utbildning för Journalistik och digitala medier. Valet att bli journalist är något hon tror kommer ifrån hennes upplevelse att komma till Sverige.

– Min dröm, eller dröm, det ska bli så, är att jobba i Ryssland med tanke på att jag redan kan flytande ryska. Så någonstans där skulle jag vilja vara verksam som utrikeskorrespondent.

◼️ ◼️ ◼️

Cornelia Gyllborg

Caroline Gyllenborg

Cornelia Gyllborg, 25, deltog i Paradise hotel för första gången 2016. Nu kliver hon återigen in på hotellet. Men tiden i Mexiko är idag något som känns väldigt långt borta. Strax efter att Cornelia kom hem från resan reste hon till USA. Men efter bara några månader fick hon samtalet att hennes mamma insjuknat allvarligt i corona. Så snabbt hon kunde satte sig Cornelia på ett flygplan för att återvända hem till Sverige men när hon kom hem var det redan försent – och Cornelias mamma hade avlidit i sjukdomen.

– Hela min värld har vänts upp och ner. Min mamma var min bästa vän. Jag har verkligen inte tagit mig igenom det än men försöker hitta små stunder av lycka.

Vänner och familj har under månaderna sedan mammans bortgång varit det som betytt något för Cornelia som menar att hon knappt hunnit börja bearbeta sorgen ännu.

– Jag och min bror har en väldigt stark relation till varandra och vi har kämpat på så gott det går. Sen är det så att det är väldigt mycket man ska ta tag i när någon i ens närhet har gått bort. Mycket pappersarbete och såna saker också. Det uppslukar en.

När Cornelia kommer att kunna känna lycka igen vet hon inte. Men trots att hon beskriver sina känslor som avdomnade sedan händelsen berättar Cornelia att hon kan se det fina i vissa situationer.

– Sen min mamma dog har det blivit lite annorlunda. Känslorna blir inte lika intensiva. Men jag hade en jättefin resa till Spanien med mina vänner i somras. Det är nog det närmsta glad jag kommer just nu.

◼️ ◼️ ◼️

Sebastian Månsson

Sebastian Månsson

Sebastian Månsson, 25, är definitivt en av årets PH-hunkar med sitt flätade hår och tatueringar. För Hänt berättar Sebastian att han tidigt lärde sig att ta ansvar då han växte upp tillsammans en mamma som var ensamstående och sin lillebror.

– Mamma har inte haft det så lätt och har mått väldigt dåligt i perioder. Det gjorde att jag ofta fick ta mycket ansvar, berättar Sebastian för Hänt.

Det var speciellt ansvaret för sin lillebror som Sebastian fick axla då han var väldigt ung.

– Jag har fått ta hand om min lillebror när min mamma inte har mått bra. Jag vet inte hur jag påverkades av det men eftersom jag fick ta så pass mycket ansvar hemma så kanske jag har mognat lite tidigare än andra.

Idag är relationen med mamman och lillebrodern väldigt bra och allting löste sig tillslut till det bästa menar Sebastian.

– Idag mår alla bra. Mamma mår skitbra, jag mår bra och det gör min lillebror också.

◼️ ◼️ ◼️

Arvid Stenbäcken

Arvid Stenbäcken

Efter att ha varit med ett antal gånger i såväl Paradise hotel som Ex on the beach valde Arvid Stenbäcken, 27, att byta karriär från sitt tidigare arbete inom byggbranschen och starta eget företag. För att finansiera uppstarten använde han sig av sina egna pengar för att kunna starta företaget Spelvid AB som främst skulle arbeta med marknadsföring via sociala medier. Arvid skulle även jobba som eventfixare och satsade hårt på att ta sig in som marknadsföringsstrateg för nattklubbar.

Men efter att coronapandemin slagit mot Sverige drabbades det nystartade företaget hårt.

– Det är det tuffaste jag varit med om. Att jag lagt mina hårt sparade pengar på någonting som corona har fått att gå i kras. Det har varit ett jävligt.

Men att ge upp är ingenting som finns i Arvids värld. Istället hoppas han på att nya möjligheter kommer att öppna upp sig under nästa år.

– Vi hoppas på det bästa. Vad är det man säger, diamonds are best made under pressure. Jag kommer köra på, 2021 ska bli ett bättre år. Så är det bara.

 

 

 

FRÅN FÖRSTASIDAN