ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pär Sundberg spelade Tommy i Pippi Långstrump – se han och Annika idag

22 okt, 2022 
Pippi-Tommy, spelades av Pär Sunderberg
Pippi Långstrump – en av Astrid Lindgrens mest omtyckta böcker och filmer. Pär Sundberg och Maria Persson utgjorde rollerna som Pippis bästa kompisar ”Tommy och Annika”.
Men hur blev livet efter Pippi-succén för dem?
Annons
Inger ”Pippi” Nilssons hälsning till Zlatan Ibrahimovic: ”Ring mig!”Brand logo
Inger ”Pippi” Nilssons hälsning till Zlatan Ibrahimovic: ”Ring mig!”

Pippi Långstrump, en riktig barndomsklassiker av Astrid Lindgren som kom att bli historisk. Romanen publicerades den 26 november 1945 och handlar just om om Pippi Långstrump, husdjuren och hennes vänner. Pippi-böckerna finns översatta till 77 olika språk och dessa har även filmatiserats. Vem har inte sett, På rymmen med Pippi Långstrump, Pippi Långstrump på de sju haven och Här kommer Pippi Långstrump?

I Olle Hellboms filmatiseringar spelas Pippi av Inger Nilsson, Pär Sundberg spelar Pippis vän ”Tommy” och Maria Persson spelar rollen som ”Annika”.

Annons

Men hur såg Pär Sundberg och Maria Perssons liv ut efter succén?

Pär Sundberg spelade Tommy i Pippi Långstrump – blev Skandinavienchef

Pär Sundberg blev en av Sveriges mest omtyckta barnskådespelare. Han har idag hunnit bli 65 år och med rollen som Tommy i Pippi Långstrump fick skådespelaren en karriär som barn utan dess like.

Förutom att bli Tommy med hela svenska folket så har Pär Sundberg kanske försvunnit lite mer från rampljuset i jämförelse med Inger Nilsson. Han slutade att skådespela redan i ung ålder och lever idag ett liv utanför rampljuset.

Sundberg har nämligen studerat i Lund och var exempelvis år 2009 Skandinavienchef för ett företag som anordnade PR-kampanjer, skriver Femina.

Pippi, Tommy och Annika
ARKIV 1969. Barnskådespelarna Pär Sundberg, Inger Nilsson och Maria Persson i rollerna som Tommy, Pippi Långstrump och Annika läser ur manuskriptet under filminspelningen av "Pippi på de sju haven" på borggården i Vaxholms fästning strax utanför Stockholm i augusti 1969.
Annons
Pippi, Inger Nilsson, Annika, Maria Persson och Tommy, spelad av Pär Sundberg
ARKIV 1967. Pippi, Annika och Tommy på ett hustak under inspelningen av Pippi Långstrump. Pippi spelas av Inger Nilsson, Annika av Maria Persson och Tommy av Pär Sundberg.
Inspelningen av pippi
Inger Nilsson, Pippi Långstrump och Pär Sundberg utanför Pippis Villavillekulla!
Annons
Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) och Pär Sundberg (Tommy) på hästen Lilla Gubben.
Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) och Pär Sundberg (Tommy) på hästen Lilla Gubben.

Pär Sundberg och Maria Perssons liv – så ser de ut idag

År 2005 så återförenades skådespelarna i tysk tv. Maria Persson förklarade då att hon flyttat till Mallorca och Palma. Hon har även en son med namn Oscar och Persson brättade dessutom att hon utbildat sig till sjuksköterska!

Pär Sundberg satsade på en karriär som affärsman i stället. Nedan syns en bild på gänget, tweeten är publicerad 2018.

Pär, Maria och Inger
Pär, Maria och Inger.

Nedan syns även en bild på Pär från 2002.

Annons
PÄR SUNDBERG.
PÄR SUNDBERG.

FOTO: RONNY JOHANNESSON / KVP / TT / Mary Evans/AF Archive. Rights Managed

Annons