LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Starka reaktioner efter framträdandet i Talang – Pär Lernström i tårar

17 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Pär Lernström, Children of Ukraine i Talang 2023
Underhållningsprogrammet Talang väcker starka känslor.
I kvällens avsnitt blir det extra mycket tårar i studion – när Pär Lernström gör det oväntade.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”Brand logo
Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”

Underhållningsprogrammet Talang 2023 drog igång för några veckor sedan med den 13:onde säsongen på TV4.

Inför denna säsong av Talang har stora delar av juryn ersatts. Sarah Dawn Finer, Bianca Ingrosso och Edward af Sillén hoppade av programmet efter säsong tolv och i deras ställe sitter komikern Johanna Nordström, skådespelaren Helena Bergström och musikern Viktor Norén, i juryn i sällskap av David Batra. För sjunde året i rad är det Pär Lernström som leder tittaren genom programmet.

Programmet bjuder på underhållning av alla slag – beatboxing, dans och svärdslukning, för att bara nämna några.

Framträdandet som väcker starka känslor i Talang

Annons

I veckans avsnitt av Talang blir det minst sagt en känslosam stund i studion, när en dansgrupp bestående av barn från Ukraina tar sig an scenen. Numret inleds med att en film börjar spelas och visar ett sönderbombat Ukraina – efter att Ryssland invaderat landet. En kvinna, Eugenia, berättar gråtandes om oron för landets barn.

Redan här filmas den berörda publiken och en närbild på Helena Bergström med tårar i ögonen fyller skärmen. Sedan intas scenen av dansgruppen, Children of Ukraine, iklädda folkdräkter.

Det är inte ett öga torrt i studion när numret är över och dansgruppen möts av stående ovationer, både från juryn och publiken. Bakom scenen ser man Pär Lernström torka sina tårar och det är uppenbart att han är väldigt berörd av vad som precis hände ute på scenen.

Pär Lernström bryter ihop i studion – gör det oväntade

Efter juryns fina ord stormar Pär Lernström helt plötsligt fram till juryn och trycker på golden buzzern, vilket skickar dansgruppen Chrilden of Ukraine, direkt till Talangfinalen.

Annons

– De här ska få all uppmärksamhet de kan få. De här förtjänar det här mer än någon annan, säger han i programmet.

Det hör inte till vanligheten att programledaren delar ut en golden buzzer, men det har hänt förut, nämligen för tre år sedan, vilket TV4 berättar för Hänt.

"I säsongen 2020 gav Pär, tillsammans med Samir ut en golden buzzer till rullskridskoåkarna Emelie och Royer. Det vill säga, programledaren får ge upp en golden buzzer", skriver TV4 till Hänt.

Innebär det att någon av jurymedlemmarna blir av med sin golden buzzer? Nej det gör det inte – programledarna har nämligen en golden buzzer till godo varje säsong, trots att de sällan använder den.

"Det är ingen i juryn som blir av med sin golden buzzer, det kommer alltså att vara 5 golden buzzers med i finalen", förtydligar TV4.

Tittarnas starka reaktioner på uppträdandet: "Tårarna rann"

Det är inte bara Pär, juryn och publiken som blir berörda av Children of Ukraines uppträdande och gripande historia. På Facebook väller kommentarerna in.

Annons

"Blev så berörd här hemma i soffan, tårarna sluta aldrig rinna", skriver en tittare.

"Herregud vad tårarna rann. Detta var så fint", skriver en annan.

"Jag och min son kollade och sedan pratade om Sverige och Ukraina och båda kollade på varandra och började gråta", berättar en tredje.

"Som jag böla. Tog mig som en blixt från klar himmel. Blev paff över min starka reaktion. Helt slut i själen på ett par minuter", skriver en fjärde.

Hänt har sökt Viktor Norén, David Batra, Helena Bergström och Johanna Nordström för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons