TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Pappans tvivel på Ernst: ”Är han som han ska i huvudet?”

20 jul, 2017 
Ernst Kirchsteiger är idag en av våra mest folkkära tv-profiler. Men det är något som hans pappa aldrig hade kunnat tro om honom.
Annons

I det senaste avsnittet av podcasten “Värvet” är ingen mindre än Ernst Kirchsteiger, 59, gäst. I podden öppnar han nu upp sig om den tuffa relationen med sin pappa.

– Han trodde inte mycket om mig, det kan jag säga. Vad ska det bli av den här långe pojken som är rädd för fotbollar och driver runt i skogarna. Är han riktigt som han ska i huvudet?, berättar Ernst.

Om någon hade sagt till hans pappa att Ernst en dag skulle vara en av landets mest folkkära tv-profiler skulle han aldrig ha trott dem. Han var nämligen mycket skeptisk till Ernst förmågor och var orolig över vad det skulle bli av sonen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men idag har Ernst minst sagt tagit revansch mot pappans fördomar, och hans ansikte ser vi mer ofta än sällan i tv-rutan. Olyckligt nog gick pappan, som också hette Ernst, bort 1994 och fick där med aldrig vara med om sin sons framgångar. Men Ernst tror att han hade varit stolt över honom.

Annons

– Hade han levt i dag… nu kan det hända att han har lite koll men, då hade han sagt, vet du Ernst, att du skapar så många arbetstillfällen, det hade jag aldrig trott om dig. Det hade gjort honom väldigt, väldigt stolt.

Hans pappa jobbade som smältarbas på järnverket i Degerfors, och på järnverket jobbade även hans mamma och bröder. Ernst berättar att han själv var aldrig intresserad av att jobba med järn, och vägrade gå i familjens fotspår. Men trots det lanserade han en egen köksverktygsserie i just järn 2008. Så nog föll han dit lite grann ändå.

– Farsan uppe i himlen har koll nu och tänker ”mmmm, vad var det jag sa lillgrabben, nu har du också torskat dit på järnet”, berättade han för Nöjesbladet vid lanseringen.

Och trots allt tvivel från pappans sida, eller kanske just därför, är Ernst mycket stolt över det varumärket som han byggt upp.

Foto: Stella Pictures

Annons