ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pappa Greg försökte stoppa Armand Duplantis – nu får sonen VM-bonus

30 aug, 2023 
Daniel Sörensen
Pappa Greg försökte stoppa Armand Duplantis – nu får sonen VM-bonus.
Armand Duplantis tog under helgen sitt andra raka VM-guld och fick på så sätt ett sexsiffrigt belopp i bonus.
Dessutom gjorde han ett nytt försök på att slå världsrekordet – detta trots vilda protester från hans pappa Greg.
– Han har aldrig lyssnat på mig, säger pappan till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Armand Duplantis om ryssars medverkan i OS 2024Brand logo
Armand Duplantis om ryssars medverkan i OS 2024

Han pallade för trycket. Armand Duplantis, 23, var solklar segerfavorit i herrarnas stavhopp i friidrotts-VM i ungerska Budapest. Och visst katten knep han guldet.

Han var nämligen den enda som helt felfri tog sig över höjden 6,10 m. Sedan försökte han sig på att slå sitt eget världsrekord då ribban höjdes till 6,23 m. Där var han däremot aldrig ens nära.

”Mondos” pappa, tillika tränare, Greg Duplantis var inte lika förtjust över sonens försök att charma publiken. Detta för att sonen dragits med en känning i baksida lår inför mästerskapet. Han ville inte riskera någonting.

– Jag sa åt honom att stanna efter 6,10 m. Men han lyssnade inte på mig. Han sa att alla kom för att se mig hoppa världsrekord och han tyckte inte det var så farligt, berättar Greg för Sportbladet.

Armand ”Mondo” Duplantis och hans flickvän Desiré Inglander firar VM-bragden.
Armand ”Mondo” Duplantis och hans flickvän Desiré Inglander firar VM-bragden.

På den efterföljande frågan om han är förvånad över att Armand Duplantis envisades med att försöka slå rekordet svarar han:

Annons

– Inte ett dugg. Han har aldrig lyssnat på mig.

”Inte det viktigaste för mig”

Aja, pappa Greg kan i alla fall glädjas åt sonens stora idrottsliga framgångar. Även det faktum att ”Mondo” fick en saftig guldbonus från det internationella friidrottsförbundet. Nyheter24 skriver att stavhopparen får 750 000 kronor för sin prestation.

Pappa Greg och mamma Helena är alltid med på Armands tävlingar. De är både föräldrar och tränare till honom.
Pappa Greg och mamma Helena är alltid med på Armands tävlingar. De är både föräldrar och tränare till honom.

I en Expressen-intervju från i fjol, i samband med VM i Eugene, USA, sa Duplantis att han egentligen inte bryr sig så mycket om pengarna.

– Så här. Om du hade sagt till mig att jag skulle kunna ta guld och slå världsrekord, men inte tjäna några pengar… det hade varit helt okej. Samtidigt: det är klart att jag vill ha lite pengar. Men det är inte det viktigaste för mig, sa han då.

FOTO: Jessica Gow/TT, Instagram

Annons