Paolo Roberto ryter ifrån efter hånen mot flickvännen Elin

Paolo Roberto

Paolo Roberto och flickvännen Elin Härkönen delar flitigt med sig av avancerade träningsövningar på sina sociala medier.
Trots parets aktiva livsstil och vältränade kroppar så har Elin nu utsatts för ett vikthån.
”Hennes vikt är numera mer hälsosam”, skriver Paolo i ett inlägg på Instagram.

Paolo Roberto, 51, hintade redan för över ett år sedan om att han hade hittat kärleken igen. Men det var inte förrän i november förra året som han bekräftade relationen med den nya flickvännen Elin Härkönen, 25.

”Många människor spenderar sin liv åt att leta efter någon att gå till sängs med i stället för att hitta någon att vakna med! Elin är pusselbiten som fattades i mitt liv”, skrev han då på Instagram.

Delade träningsintresset

Elin som delar Paolos stora träningsintresse, är tidigare elitryttare och gymnast. På parets sociala medier delar de flitigt med sig av avancerade träningsövningar som de gör tillsammans. Trots delas vältränade kroppar har Elin nu fått påhopp om att hon lagt på sig vikt, något som Paolo valt att lyfta i ett inlägg på Instagram.

Vilodag! Vet du vad! Elin är en av det starkaste, hälsosammaste och lyckligaste människorna jag känner. Och om du hatar henne och hennes vikt så är du inget av de tre sakerna! Elin har sedan hon slutat tävla på elitnivå gått upp några kilo för att hon inte tränar sex timmar om dagen. Hennes vikt är numera mer hälsosam (elitidrott är inte så hälsosamt) och hon mår mycket bättre!”, skriver han.

Problematiken kring kommentarerna

Paolo oroas inte direkt för att flickvännen ska ta åt sig av de elaka kommentarerna utan menar främst situationen blir problematisk då andra kan få en skev bild kroppsideal.

”Hennes nya vikt har resulterat i en del vidriga kommentarer! Jag vet att Elin kan hantera det. MEN det är många ungar tjejer som följer henne och om man tycker Elin är tjock vad är det då för kroppsideal man vill sprida…? Men många människor snackar skit och sprider hat för att du påminner dem om deras svagheter. Låt inte deras hat och skitsnack bromsa dig i din utveckling! För en del människor kommer aldrig kunna gilla dig för din aura väcker deras demoner.”

FOTO: Instagram/ Eero Hannukainen/TT