LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Owe Thörnqvist gifte sig i smyg – efter 35 år med Berit

14 dec, 2019 
Owe Thörnqvist har gift sig med Berit Gullberg – efter 35 år.
Owe Thörnqvist har gift sig med sin kärlek Berit – efter 35 år tillsammans, skriver Aftonbladet.
Annons

Här är alla privata bilder från Malin Gramers möhippaBrand logo
Här är alla privata bilder från Malin Gramers möhippa

Owe Thörnqvist, 90, har varit tillsammans med sin kärlek Berit Gullberg, 80, i 35 år. De träffades när artisten var gäst i Gomorron Sverige där Berit Gullberg var programledare.

Nu har de gift sig under en hemlig ceremoni, det skriver Aftonbladet. Bland gästerna märktes bland andra skådespelerskorna Irene Lindh, Gunnel Lindblom och Lena Endre.

Enligt Aftonbladet gick brudparet in till tonerna av Medelssohns bröllopsmarsch. Owe Thörnqvist var klädd i en mörk kostym och Berit Gullberg hade ett tvådelat set i vit spets dagen till ära.

Under bröllopet framträdde Owe Thörnqvist med sin egenkomponerade ”Gayahymn”, riktad till sin stora kärlek.

– Det känns alldeles underbart och Berit var vacker som en dag. Men vi har tränat länge. Närmare bestämt i 35 år, säger han till Aftonbladet och tillägger:

– Jag friade till Berit för några månader sedan. Jag föll ner på knä och frågade om det inte var dags nu. Hon blev jätteglad och sa att hon tyckte det var en bra idé. Och hon sa ”ja” också.

Annons

Obeskrivlig lycka

Berit Gullberg berättar till tidningen om den tuffa tiden de haft, då båda två har varit väldigt sjuka.

– Vi har varit väldigt sjuka båda två. Vid den här tiden förra året var Owe svårt sjuk. Och så firade vi Owes 90-årsdag och sedan min 80-årsdag. Men vi har också gått på flera begravningar. Då kände vi att vad har vi kvar? Jo, ett bröllop! Det känns nästan lite overkligt nu. Det är en euforisk lycka. Att man kan skapa ett sådant här varmt och ljust sammanhang när man är så gamla som vi är. Det är helt otroligt, säger hon.

Owe Thörnqvist har hunnit med ofantligt mycket under sin drygt 65 år långa karriär och så sent som 2017 ställde han upp i Melodifestivalen med bidraget Boogieman Blues. Då blev han dessutom den äldste deltagaren någonsin i Melodifestivalens historia – och gick direkt till final.

FOTO: TT/Johan Jeppsson, TT/Karin Törnblom

Annons