Owe Thörnqvist avslöjar knepet för att hålla kärleken vid liv

Owe Thörnqvist gör debut i Melodifestivalen som 88-åring. Något han däremot har erfarenhet av är äktenskap och för Hänt avslöjar han kärlekens hemlighet.

Sångaren, musikern och låtskrivaren Owe Thörnqvist debuterar i år i Melodifestivalen – 88 år gammal. Owe må ha några år på nacken, men huvudet på skaft, och när Hänt träffar honom undrade vi vad han tycker om dagens dejtande. Owe är minst sagt skeptisk.

– Det går fort, det är som att jag byter skjorta och fru samtidigt. Tinder och glitter, alternativa fakta och alternativa fruar, säger han till Hänt skämtsamt.

Owe och frun Berit Gullberg, 78, har varit gifta i 33 år och träffades när hon var programledare i Göteborg på ”Gomorron Sverige”. Owe blev inringd för att prata om sitt projekt med att bygga ekobyar samt för att sjunga en låt.

– Jag åkte dit och sjöng och då sa det klick mitt i låten, berättar han för Hänt.

Owe Thörnqvist och hustrunBerit Gullberg på det glada 80-talet.

Owe Thörnqvist och hustrunBerit Gullberg på det glada 80-talet.

Att vara gifta i 33 år är en merit och hemligheten bakom ett långt förhållande är enligt Owe att inte ha tråkigt tillsammans.

– Man måste ha humor! Vi garvar och har lite humor. Humor ska man ha i beredskap, som ordvitsar, det är beredskapshumor det, säger han.

Förutom humor tycker han att det är viktigt att uppvakta och hålla fast vid varandra.

– Håll fast vid det du har, håll lusten kvar, avslutar Owe.

Se när det uppstår förvirring mitt under Hänts intervju med Owe i klippet nedan.

SENASTE NYTT!