LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Owe Thörnqvist avslöjar hemligheten om missen med frun – efter 34 år

25 mar, 2018 
Hänt
Owe Thörnqvist, 89, och kärleken Berit Gullberg, 78, träffades i direktsändning. Men ett telefonsamtal hade kunnat sätt p för hela deras kärlekshistoria.
Annons

Owe Thörnqvist, 89, skaffade sig en ny ”fanklubbskrets” efter förra årets medverkan i Melodifestivalen 2017 med bidraget ”Boogieman blues”. Barn grät när Owe Thörnqvist inte vann hela tävlingen och många av dem har skickat bilder, teckningar och brev.

–Det blev en jättepeak efter Melodifestivalen för min musik. Men jag är ju inte så bra på det här med sociala medier, så det tynade av litegrann, säger han till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sedan 1997 tillbringar Owe Thörnqvist vintrarna i Sarasota i västra Florida. Simmar i poolen, spelar golf och skriver hits. Just nu får han dock ta det lugnt med aktiviteterna efter att ha tvingats sy fler stygn.

Med sig på resan har Owe Thörnqvist med sig sambo Berit Gullberg. De träffades under en direktsändning av “Gomorron Sverige” i SVT i Göteborg. Hon var programledare – han gäst.

Owe Thörnqvist och Berit Gullberg 1995. Bild: IBL Bildbyrån

Owe Thörnqvist delade taxi med Berits barndomsvän Anna-Greta Leijon till flygplatsen, men bara en av dem flög därifrån. Innan de kommit fram hade Anna-Greta Leijon övertygat honom att ta en taxi tillbaka eftersom hon såg gnistan som tänts mellan honom och Berit Gullberg.

Annons

De gick på tedans och i samband med nyår samma år bjöd han ner Berit Gullberg till Malmö och hans show. Men där kunde romansen fått ett snabbt slut.

Owe Thörnqvist Alexander Thörnqvist

När Berit ringde till hotellet var det inte Owe som svarade.

– En jättehes person som lät som en påverkad kärring sa: ”Nej, Owe inte här just nu”. Så då åkte jag inte, säger Berit Gullberg till Expressen.

När hon väl fick tag på Owe förklarade hon att hon inte var intresserad om han hade någon annan på rummet. Men Owe kunde snabbt förklara vem den okända rösten tillhörde – hans son som befann sig i målbrottet.

Owe Thörnqvist och Berit Gullberg i samband med Melodifestivalen 2017. Bild: IBL Bildbyrån

Nu har de varit ett par i 34 år. Enligt Berit Gullberg är hemligheten att aldrig sluta jobba på förhållandet och försöka sätta sig in i hur den andra personen känner.

– Jag håller med. För hemligheten är att hålla med. Hålla om och hålla med, säger Owe Thörnqvist.

Artikeln publicerades först på Allers.

Annons