Oväntade relationen mellan Ragnar och Katarina efter Robinson

Ragnar-Katarina

Trots att Ragnar Westberg Martinez och Katarina Billman aldrig möttes i sammanslagningen av Robinson 2020, så korsades deras vägar.
Nu berättar duon som har en ålderskillnad på 40 år om den starka relationen efter inspelningarna.
– Du har ju träffat en del av min familj också och jag vill träffa din familj, säger Katarina till Ragnar när Hänt når dem.
Deltagarens stora smärta
Slå på ljud

I början av Robinson 2020 befann sig deltagarna i två olika lag. Långt i från varandra försökte deltagarna i lag syd och lag nord att kämpa sig vidare i tävlingen. Ragnar Westberg Martinez, 21, och Katarina Billman, 60, tillhörde olika lag och  då Katarina åkte ut innan sammanslagningen hann de aldrig lära känna varandra i programmet.

Men när Ragnar förra veckan röstades ut från Robinson hamnade han i Gränslandet. I sidoprogrammet som även det sänds på TV4 har tittarna kunnat följa deras resa för att ta sig tillbaka in i tävlingen. När Ragnar tidigare i veckan låg gråtandes av smärta i sin mage, höll Katarina hans hand. Duon visade sig ha funnit en stark vänskap och när Hänt når Ragnar sitter han just framför TV:n med Katarina. Tillsammans kollar dem på ett avsnitt av programmet.

– Jag ringde Katarina efter jobbet och bara “jag kommer nu direkt, så kan vi titta tillsammans”. Och vi tittade igår också, så vi har en väldigt bra relation, säger Ragnar.

Delade djupa tankar med varandra

När Ragnars magkatarr var som värst, fanns Katarina vid hans sida. Han menar att hennes förmåga att bry sig om andra beror på hennes moderskänslor och förklarar varför han tror att de fann varandra.

– Katarina är en kvinna som dels är välutbildad inom ett område som handlar om människor och det är väldigt intressant att bra då för vi båda är väldigt intresserade av just människor. Vi pratade väldigt mycket och delade djupa tankar.

– Du tog ju hand om mig också, det var ju inte bara jag som var din morsa. Det var ömsesidigt, vi brydde oss om varandra, tillägger Katarina.

”Mina barn är en del av hans familj”

Ett annat tillfälle då tittarna får en större inblick i Katarina och Ragnars relation är när de väljer att läsa upp sina personliga brev för varandra. I avsnittet gråter de tillsammans efter att hört familjernas ord.

– Man delar inte en sån personlig grej som att läsa ett brev från dem som man egentligen längtar mest till på hela jorden. Man delar inte en sån sak bara för att smöra. Det gör man ju för att man känner sig trygg med varandra, säger Katrina.

– Jag gick sönder. Då tillät jag mig att känna alla dem känslorna som jag kände, säger Ragnar.

Ragnar förklarar att han och Katarina suttit uppe sent på kvällarna och pratat om sina familjer vilket ledde till starka band.

– Vi tycker att vi känner varandras familjer utan att vi har träffat dem. Så när jag säger till Ragnar att nu får du en ny familj i avsnittet, då betyder det att mina barn är en del av hans familj. För våra familjer blir varandras familjer, säger Katarina och fortsätter:

– Därför blir de så emotionellt för oss att ta del av varandras brev och inte bara våra egna. Det blev ännu djupare vänskap efter brevuppläsningen.

Framtiden för relationen

Ragnar och Katarina som nu även efter inspelningarna har en stark vänskap till varandra, hoppas att relationen kommer fortsätta livet ut.

– Jag hoppas att jag kommer att få följa Dig Ragnar och du har ju träffat en del av min familj också och jag vill träffa din familj, säger Katarina.

Trots att ålderskillnaden är stor mellan dem så har de många gemensamma intressen och drömmar. En dag hoppas de på att få möjlighet att tävla i ytterligare en säsong av Robinson.

– Jag är 40 år äldre än Ragnar, det är ganska mycket. Han kommer få rulla fram mig på rullatorn tillslut, säger Katarina och skrattar.

– Det är klart jag gör, tillägger Ragnar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN