TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Oväntade frågan till Joakim Lundell i Nyhetsmorgon: "Fruktansvärt jobbigt"

14 maj, 2018 
Malin Ljung
LÄS OCKSÅ: Efter skarpa kritiken – Joakim Lundell berättar sanningen om privata problemen
Annons

Under måndagsmorgonen gästade Joakim Lundell TV4:s Nyhetsmorgon. Youtubestjärnan skulle dykt upp i sändningen strax efter klockan 8, men det var först med 20 minuters försening som han dök upp iförd keps och ett par solglasögon.

– Det har varit ett hektiskt dygn, kommenterade han sin försening.

Programledarna Soraya Lavasani och Jesper Börjesson tvingades därmed dela upp intervjun med honom i två delar. Anledningen till Joakim Lundells närvaro i TV4 är att han är aktuell med en ny bok “Du är inte ensam” som handlar om diagnoserna i hans liv. Bland annat har han Asperger, något som stod klart sent i hans liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Trots att Joakim Lundell bara varit med i sändningen i någon minut hade flera tittare reagerat på att Joakim hade på sig solglasögon i sändningen, något han fick svara på.

– Joakim, innan vi fortsätter, vi fick några frågor varför du sitter med solglasögon. Det finns en historia bakom det där, säger Jesper Börjesson.

Annons

– Det går ihop med mina diagnoser, jag har ju aspbergers syndrom och då är det fruktansvärt jobbigt med ögon. Det är en känslig punkt att ha ögonkontakt med människor. Ju mer offentlig jag blivit, vilket jag verkligen blivit det senaste året, då är det fler människor som tycker till. Ibland känner jag mig ganska svag och då tycker jag det är skönt att ha på mig solgalsögon, och ibland känner jag mig starkare, till exempel på Youtubekanalen, då tar jag av mig solglasögonen. Sen en sämre dag då har jag dem på mig, berättar Joakim Lundell öppet.

Efter det ärliga svaret fick han genast stöd av programledarna.

– Ja, det här är en ganska utsatt miljö också, säger Jesper Börjesson.

– Jag menar, det är ovant, så det kan man förstå, säger Soraya Lavasani.

FOTO: Ibl

Annons