Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Oväntade bilderna på kungafamiljen - så har du aldrig sett dem

03 okt, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Kungafamiljen utklädda
Den svenska kungafamiljen är inte de som tackar nej till en maskerad och de klär mer än gärna ut sig. Såhär har du aldrig sett dem förr.
Annons

Den svenska kungafamiljen är inte blyga för att bjuda på sig själva. Allra minst vår kära kung Carl XVI Gustaf och hans hustru drottning Silvia. Om det bjuds upp till maskerad är de inte sena att tacka ja, men kanske är det inte så konstigt när utklädnad kom in tidigt i kungens liv.

Vår kära kung Carl Gustaf fick nämligen gå på maskerad redan som 1-åring då hans kära syster prinsessan Birgitta valde att fira sin 10-årsdag med att klä ut sig på slottet år 1947. Kungen minns kanske inte så mycket från just denna maskerad, men många år senare fick han själv hålla i en maskerad när han och drottning Silvia firade silverbröllop. Då höll kungaparet en stor maskerad tillsammans på Gripsholms slott. Men utöver det har hela familjen gått på många maskerader tillsammans flera gånger. För det är inte bara kungaparet som tycker om att klä ut sig, kungabarnen är inte heller sena på att haka på, det finns många bilder på kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip där de har olika utstyrslar på sig.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Som en offentlig person som ständigt har rampljuset på sig kan det vara skönt att få gömma sig ibland. Inte minst som en av medlemmarna i kungafamiljen som hela den svenska befolkningen känner igen. Att då få klä ut sig och ändå härja fritt i offentligheten är som en dröm för någon som vill vara anonym för en kväll. Därför är maskerader väldigt populärt runt om på de olika slotten i Europa, inte minst i Sverige.

Men för den svenska kungafamiljen och framförallt för kung Carl Gustaf så ligger det lite mer än bara en kul fest eller att få vara anonym som. Det sägs nämligen att vår käre konung älskar att få klä ut sig. Han har burit många olika peruker i sina dagar och har varit utklädd till allt från en fullfjädrad indian till en ökennshejk. Utöver det har han och resten av familjen burit en massa historiska plagg från förr.

Se bilderna här:

Foto: IBL

 

Annons