TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Östermalmsladyn Tone Oppenstam om tortyren i svenska fängelset: "Vidrigt"

31 mar, 2018 
AvCharles Thulin
För ett år sedan släpptes Östermalmsladyn Tone Oppenstam ur fängelset efter tre år på insidan. Nu rasar hon mot behandlingen på anstalten.
Annons

Från lyxvåning på Östermalm till en klaustrofobisk fängelsecell. Tv-profilen Tone Oppenstam, 49, känd från ”Ladies på Östermalm”, dömdes sommaren 2014 till tre års fängelse för skattebrott.

Efter att ha varit framgångsrik företagare i fastighetsbranschen flyttade hon in i en cell på Färingsö kvinnoanstalt. För drygt ett år sen släpptes hon ur fängelset. Hon har hela tiden hävdat sin oskuld.

– Inte ens om jag får resning kan jag ta bort all smärta och psykisk tortyr som jag och familjen har fått genomgå, säger hon till Expressen.

På sin första permission gick hon på en kändisfest. Under fängelsevistelsen fick hon utstå hot och hat från vissa medfångar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är precis lika vidrigt som det är på film. De jag satt med var dömda för våldsbrott och narkotikabrott. Dessutom är jag en offentlig person och då är det självklart att många tycker att man har haft vissa privilegier i livet och att man ska lida lite extra, sa hon tidigare.

Tone Oppenstam är gift med kärleken Niclas Johansson sen 2017, hon har barnen Aston och November sen tidigare. Östermalmsladyn säger sig ha förlorat över tio miljoner kronor i samband med domen och försöker driva rättsprocesser mot Skatteverket och svenska staten.

Foto: IBL

Annons