Idol 2023 marknadsföring banner

Oskar Linnros rasar mot P3 efter dokumentären om honom – stöttas: "Sinnessjukt"

04 apr, 2018 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband
Annons

Artisten Oskar Linnros, 34, är aktuell i nya avsnittet av P3 Musikdokumentär, som porträtterar hans resa som artist. Men efter att ha hört Sveriges Radios slutresultatet är Linnros allt annat än nöjd, och nu vädrar han sin ilska mot produktionen i ett långt inlägg på Facebook.

”Jag gav journalisterna bakom ”dokumentären” ALLT och lite till för att jag är ett fan av formatet P3 Dokumentär. Jag hade en idé om att 15 år av okonventionellt musikmakande, succéer i fyra genrer och ren kärlek till och från hundratals kollegor skulle vara omöjlig att klippa bort”, skriver han och fortsätter:

”Men VINKELN var hela tiden en annan – den skulle med saxens hjälp handla främst om konflikter, sorg och ofrivilligt artisteri”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Oskar Linnros skriver i inlägget att han till en början varit positiv och känt sig hedrad att få vara den första svenska artisten att porträtteras i dokumentärformatet. Han ska ha gjort oräkneliga timmar intervjuer och hjälpt till med material till produktionen. Men när han nu fått höra slutresultatet ifrågasätter han många delar i avsnittet.

Annons

Förutom att många milstolpar i hans karriär inte ens nämns, så är Oskar Linnros starkt kritisk till hur hans uppväxt och familj beskrivs.

“Jag har världens finaste föräldrar och fick trots min ibland stökiga ort den varmaste uppväxt jag kunnat önska mig. Men i programmet växer jag upp i ett hem där vi typ mest är taskiga mot varandra?”, skriver han.

Oskar Linnros slog igenom i hihopduon Snook som han hade tillsammans med Daniel Adams-Ray. Den sekvensen ur dokumentären är inte heller något han tycker stämmer överens med verkligheten.

“Snook var inga ”hånade rappare” som programmets underrubrik försöker förminska oss till. Snook är en av millenniets hittills mest banbrytande och soundmässigt inflytelserika svenska grupper och fick respekt från de vi respekterade från dag ett, även vårt första album. Ring runt, do your Googles”, skriver han.

Oskar avslutar sitt långa inlägg med en hälsning till den tidigare Snook-kollegan:

Annons

“Brollan, vi har alltid skrivit vår egen historia och den dag vi vill återberätta den gör vi det som vi alltid gjort det. Från våra munnar direkt till de som vill höra”.

I kommentarsfältet får Oskar Linnros massivt stöd av sina följare.

“Sinnessjukt. Nu tänker jag ej bemöda mig med att lyssna”, skriver en person.

“Skäms P3. Ovärdigt”, skriver en annan.

Aftonbladet har varit i kontakt med P3 Musikdokumentärs exekutiva producent Ulla Svensson som sett artistens inlägg, och samtidigt blivit enormt överraskad av kritiken.

– Jag är oerhört förvånad, måste jag säga. Det är väldigt ovanligt att någon gör så. Jag har i alla fall ingen erfarenhet av det, säger hon.

Enligt Ulla Svensson har hon sedan programmet släpptes varit i kontakt med flera fans som gråtit av lycka, hyllningarna har inte haft något slut. Hon påpekar dessutom att hon inte kan uppfatta att Oskar pekar på att det faktafel, utan snarare är mindre nöjd med vinkeln. De håller just nu på att försöka få tag i Oskar Linnros för att diskutera vad han inte tycker om. Själv har Ulla Svensson svårt att förstå vad Oskar är kritisk emot.

Annons

– Ja, och därför är det så viktigt att vi får tag i honom. Det är otroligt tråkigt att han känner så här.

FOTO: Ibl

Annons